Loistokkaasti onnistuneelle F1-kuskille lähtöruuturangaistus Turkin GP:hen

Formula ykkösten Ferrarilla kolmanneksi Sotshin kisassa ajanut Carlos Sainz saa tulevaan Turkin GP:hen lähtöruuturangaistuksen. Sainzin auton voimayksikköön asennetaan päivitetty hybridijärjestelmä, kertoo motorsport.com.

Sainzin tallitoverin Charles Leclercin autoon muutos tehtiin jo viime kilpailun yhteydessä. Ferrari kertoi tuolloin, että Sainzille tullaan tekemään sama myöhemmin tämän kauden aikana. Espanjalaiskuski lähtee kilpailuun tämän myötä porukan perältä.

Ferrari halusi välttää tilanteen, jossa molemmat kuljettajat lähtisivät samassa kilpailussa lähtöruudukon perältä. Leclerc sai uuden osan ensin, koska hänen autonsa oli ottanut vaurioita Unkarin GP:n kolarissa. Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ei ollut Venäjän GP:n jälkeen halukas arvioimaan uuden osan tuomaa kokonaislisää. 

Hän kuitenkin vahvisti, että se on askel eteenpäin suorituskyvyssä. Ferrari vahvisti samalla, että Binotto ei ole paikan päällä Turkin kisassa, vaan jää Maranelloon keskittymään ensi vuoden auton kehitykseen. Binotto seuraa kisaviikonloppua tallin tehtaalta ja hän on jatkuvassa yhteydessä paikan päällä olevaan tiimiin. Samanlaista järjestelyä käytettiin viime kaudella useassa kisassa.

Turkin GP ajetaan 10. lokakuuta.

Pääkuvan videolla Sotshin GP:n dramaattinen loppuratkaisu.

Lue myös:

    Uusimmat