Mainos

Loimaan kassa sai uuden hallituksen

Suomen suurinta työttömyyskassaa repineet riidat ovat aiheuttaneet hämmennystä jäsenistössä. Nyt kassa on kuitenkin saanut uusittua johtajistonsa.

Loimaan kassan nimellä tunnettu yleinen työttömyyskassa (YTK) on saanut vihdoin valittua uuden hallituksen.

Kassan entisen ja nykyisen toimitusjohtajan erimielisyydet ovat nousseet otsikoihin pitkin syksyä ja YTK:n aiemmat henkilövalinnat ovat kaatuneet muotoseikkoihin. Vakuutusvalvontakeskuksen tutkittavana onkin useita kanteluita.

Syksystä saakka YTK:n työttömyyskassaa johtava toimitusjohtaja Veli-Matti Aittoniemi mittautti tänään luottamuksensa yleisessä kokouksessa Helsingissä. YTK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Juho Paloheimo joutui alkusyksystä lähtemään kassasta muun johdon kanssa syntyneiden kiistojen takia. Nyt Paloheimo luopui viime metreillä aikomuksestaan pyrkiä takaisin kassan hallitukseen.

Hallituksen henkilövalinnat tehtiin puolestaan suljettuna lippuäänestyksenä ja vielä suljetuin ovin. Neljännesmiljoonaa jäsentä kokouksessa edusti kassanhenkilökunta ja kymmenkunta muuta jäsentä. Toimitusjohtaja Aittoniemen ehdotukset menivät läpi sellaisenaan ja hallituskin koki halutun nuorennusleikkauksen. Pitkäaikainen varapuheenjohtaja Aino Penttilä nousi puheenjohtajaksi äänin 94-12.

- Kokous sujui hyvässä hengessä nyt tämä merkitsee, että hallitus on valittu pätevästi nyt voidaan jatkaa töitä rauhassa, sanoo toimitusjohtaja Aittoniemi.

Syksyinen selkkaus on kolhinut kassan imagoa, mutta ei ole vielä vaikuttanut jäsenistön määrään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.