Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lohta kolmella tavalla ja joulusinappi

Julkaistu 20.12.2004 06:00(Päivitetty 28.01.2005 16:11)

lohitartarlohitartarRuokala

Rakuunasinappi

  • 2 dl sinappijauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl perunajauhoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • 1 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 nippu tuoretta rakuunaa

Sekoita kaikki aineet paitsi etikka ja rakuuna kattilassa. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kunnes sinappi sakenee. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu rakuuna ja etikka. Sekoita hyvin ja pakkaa purkkeihin. Säilytä sinappi jääkaapissa.

Katajanmarjagraavattua lohta

  • 1 kg lohifileetä
  • 50 g karkeaa merisuolaa
  • 10 g hienoa sokeria
  • 1 rkl katajanmarjoja
  • tillin oksia
  • (tilkka giniä)

Murskaa katajanmarjat kevyesti ja sekoita suolan joukkoon. Mausta lohifilee tasaisesti suola-katajanmarjaseoksella sekä sokerilla. Naputtele tillin oksia kevyesti veitsen hamara puolella ja nostele ne myös fileen päälle. Halutessasi voi vielä pirskotella kalalle hieman giniä. Kääri kala voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 36 tuntia.

Jääkellarinlohi

  • 1 kg lohifileetä
  • 1 l vettä
  • 80 g merisuolaa
  • 50 g sokeria

Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä ja laita lohenpala liemeen kahdeksi päiväksi. Valuta filee ja nauti graavilohen tapaan. Kala säilyy liemessä noin 5 vuorokautta.

Nopea lohitartar

  • 300 g lohifileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 rkl kaprista
  • 1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
  • merisuolaa jauhettuna
  • mustapippuria
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Leikkaa lohesta ohuita siivuja ja leikkaa niistä pieniä kuutioita. Sekoita joukkoon hienonnettu punasipuli ,hakatut kaprikset, sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen maustua hetki ja tarjoa ruisleivän kera.

Reseptit: Henri Alén / Ruokala

Lisää aiheesta:

Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!