

Sekoita kaikki aineet paitsi etikka ja rakuuna kattilassa. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä kunnes sinappi sakenee. Anna jäähtyä hetki ja lisää joukkoon hienonnettu rakuuna ja etikka. Sekoita hyvin ja pakkaa purkkeihin. Säilytä sinappi jääkaapissa.
Murskaa katajanmarjat kevyesti ja sekoita suolan joukkoon. Mausta lohifilee tasaisesti suola-katajanmarjaseoksella sekä sokerilla. Naputtele tillin oksia kevyesti veitsen hamara puolella ja nostele ne myös fileen päälle. Halutessasi voi vielä pirskotella kalalle hieman giniä. Kääri kala voipaperiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään 36 tuntia.
Kiehauta vesi, sokeri ja suola keskenään. Anna jäähtyä ja laita lohenpala liemeen kahdeksi päiväksi. Valuta filee ja nauti graavilohen tapaan. Kala säilyy liemessä noin 5 vuorokautta.
Leikkaa lohesta ohuita siivuja ja leikkaa niistä pieniä kuutioita. Sekoita joukkoon hienonnettu punasipuli ,hakatut kaprikset, sitruunamehu sekä raastettu kuori ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna seoksen maustua hetki ja tarjoa ruisleivän kera.
Reseptit: Henri Alén / Ruokala