Lohjan murhasta epäilty nainen päästettiin tutkintavankeudesta – kolmekymppinen mies yhä vangittuna

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on vapauttanut toisen Lohjan murhasta epäillyn tutkintavankeudesta. Viisikymppistä naista epäillään silti edelleen henkirikoksesta yhdessä kolmekymppisen miehen kanssa.

Uhri oli keski-ikäinen mies, joka löydettiin Lohjan Opettajantiellä sijaitsevasta yksityisasunnosta kuolleena elokuun 3. päivä.

Poliisi tiedotti tapauksesta viime viikolla ja pyysi yleisöltä apua murhatutkintaan. Poliisi kertoi epäilevänsä henkirikoksesta kahta henkilöä.

Kyseessä ovat kolmekymppinen mies ja viisikymppinen nainen. Kaksikko oli poliisin tiedotteen aikaan vangittuna henkirikoksesta epäiltynä.

Nainen on sittemmin vapautettu tutkintavankeudesta.

Käräjäoikeus vangitsi naisen aiemmin poliisin pyynnöstä lievemmällä syytä epäillä -perusteella, mutta poliisi ei pystynyt määräajan puitteissa esittämään tarpeeksi painavia todisteita vangitsemisen jatkamiselle.

Mies on edelleen vangittuna. Myös hänet vangittiin syytä epäillä -perusteella, joskin naista myöhemmin.

Rikosnimike koveni

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Robin Huldén kertoo, että tapauksen esitutkinta on yhä pahasti kesken, eikä poliisi voi siitä syystä paljastaa uusia yksityiskohtia epäillystä rikoksesta.

Huldén kuitenkin kertoo, että tutkintavankeudesta vapautunutta naista epäillään edelleen henkirikoksesta.

Poliisi tutki tapausta Huldénin mukaan alkuvaiheessa tappona, mutta rikosnimike on koventunut tutkinnan edetessä murhaksi molempien epäiltyjen osalta.

Henkirikoksen uskotaan tapahtuneen yksityisasunnossa, josta toinen epäillyistä otettiin poliisin mukaan kiinni. Toinen tavoitettiin muutamia päiviä tapahtuneen jälkeen.

Iltalehti kertoo, että henkirikoksesta epäillyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa. Lehden mukaan miehellä on kontollaan useampia tuomioita muun muassa väkivalta- ja omaisuusrikoksista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja