Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Lohi-parsakaalipiirakka 2.11.2000

Julkaistu 23.05.2001 13:57

Toim. Kaarina Roininen

Pohja:


125 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2 keitettyä perunaa (noin 150 g)
2-3 rkl hienonnettua tilliä

Täyte:


1 tuore kirjolohifilee (noin 500 g)
1 tl suolaa
1/2 tl sitruunapippuria

1 purjo
1 pussi (200 g) pakastettua parsakaali
Päälle:
2 munaa
1 prk kevyt ranskankermaa
1 tl perunajauhoja
1/2 tl sitruunapippuria
n. 1/4 tl suolaa
1 valkosipulin kynsi puserrettuna

Pinnalle:


1-2 dl juustoraastetta

1. Leikkaa ruodoton ja nahaton kirjolohifilee noin 2 cm:n levyisiksi viipaleiksi ja viipaleet kolmeen osaan. Mausta suolalla ja sitruunapippurilla. Anna palojen maustua sen aikaa kun valmistat pohjan ja muut täyteaineet.
2. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
3. Raasta perunat hienoksi raasteeksi ja lisää raaste ja tilli seokseen.
4. Kauli taikina jauhoisella työpöydällä piirakkavuoan ja reunojen kokoiseksi levyksi ja nosta voideltuun vuokaan. (vuoan halkaisija 26-28 cm)
5. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa viipaleiksi. Hauduta mikrossa noin 2 minuuttia tai hetki pannulla.
6. Levitä vuokaan kirjolohiviipaleet, purjo ja parsakaalit.
7. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää ranskankerma, perunajauhot ja mausteet. Kaada seos vuokaan täyteaineiden päälle ohuena nauhana.
8. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
9. Kypsennä piirakkaa 200 asteessa uunin pohjalla ritilän päällä noin 35 minuuttia.
10. Tarjoa piirakka haalean lämpimänä raikkaan salaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloaAkis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimostaPitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt ollaKertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijatÄlä tee tätä joulutorttuvirhettä
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:09
    Terveys ja hyvinvointi

    Kärsitkö matkapahoinvoinnista? Yllättävä keino voi helpottaa oloa

  • 17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 14:15
    Unettomuus

    Pitkään jatkuneella unettomuudella huolestuttavia seurauksia – "Voi olla varhainen varoitusmerkki"

  • 11:33
    Auton varusteet

    Löytyykö jo? Nämä varusteet autossa pitää nyt olla

  • 09:07
    Tekoäly

    Kertooko ajatusviiva tekoälyn käytöstä? Näin kommentoivat asiantuntijat