Video: Sipilä vieraili Oulussa: Suomalaisten arjen huolia pitää ymmärtää

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on tutustunut iltapäivällä Oulun turvapaikanhakijoiden olosuhteisiin ja tilanteeseen vierailemalla Heikinharjun Oulun vastaanottokeskuksessa. 

Vastaanottokeskuksen tilannetta esitteli pääministerille johtaja Sirpa Kansanaho. Sipilä myös kokousti vastaanottokeskuksen johdon kanssa ja antoi haastattelun kokouksen jälkeen. 

Haastatteluissa hän ilmaisi ymmärryksensä ihmisten huolelle turvapaikanhakijoiden määrän lisääntyessä.

– Meidän pitää ymmärtää ihmisten arjen huolia, jotka liittyvät tähän, ja suomalaisten huolta muuttuneeseen tilanteeseen. Myös keskustelu asiasta pitää sallia, Sipilä sanoi. 

Pääministerin mukaan Eurooppa ei ole varautunut näin suureen pakolaisten määrään.

– Ei kukaan Euroopassa osannut varautua tällaiseen turvapaikanhakijoiden määrään. Meidän pitää miettiä EU:n roolia, Sipilä sanoi. 

Sipilän mukaan nyt tarvitaan kuitenkin solidarisuutta.

– Se mitä me nyt tarvitsemme on vapaaehtoisuutta ja sen osoitusta, että nämä ihmiset ovat tervetulleita. Että me välitämme heistä ja että me otamme heidät vastaan. Tätä viestiä me nyt tarvitsemme sekä Suomena että Eurooppana. 

Sipilä ilmoitti aiemmin tänään tarjoavansa Kempeleen kotinsa pakolaisten käyttöön ensi vuoden alusta lähtien.

Pääministerin vierailu aiheutti hämmennystä uusien asukkaiden keskuudessa. MTV Uutiset tutustui vastaanottokeskuksen tiloihin.

Tunnelmia Oulun Hiekkaharjun vastaanottokeskuksesta 1:34




Lue myös:

    Uusimmat