Mainos

Kanadan GP Hamiltonin täydellistä hallintaa – Räikkösen kisa pilalle hajonneen auton takia

F1-kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan sunnuntai-iltana Kanadan Montrealissa. MTV Sport seuraa osakilpailun kulkua hetki hetkeltä.

Tilanne, kierros 70/70:

1. Lewis Hamilton
2. Valtteri Bottas 19,7
3. Daniel Ricciardo 35,2
4. Sebastian Vettel 35,9
5. Sergio Perez 40,4

7. Kimi Räikkönen 58,6


Bottaksen puolesta sietää olla iloinen, Räikkösen osalta harmissaan. Tähän on hyvä päättää. Palataan linjoille kahden viikon kuluttua!

Bottas ylsi puolestaan parhaimpaansa. Kenestäkään ei ollut tänään vastusta Hamiltonille, joten kakkossija on erinomainen suoritus.

Räikkösen osalta kilpailu jätti paljon jossiteltavaa. Toisen stopin jälkeen vauhti näytti olevan kohdallaan. Olisiko suomalainen ajanut maaliin tallikaverinsa edellä neljäntenä? Emme saa valitettavasti koskaan tietää.

Tämä on kauden ensimmäinen kilpailu, jossa Vettel ei nouse palkintopallille. Saksalainen toipuu startin kolistelustaan kuitenkin upeasti.

Bottas on siis toinen, Räikkönen seitsemäs. Ja hei, Lance Stroll pisteille! Mies on yhdeksäs!

MAALI! Kaiken draaman yläpuolella Lewis Hamilton ajaa ylivoimaiseen voittoon Kanadan GP:ssä. Valtteri Bottas varmistaa tallille kaksoisvoiton! Daniel Ricciardo täydentää palkintokolmikon.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kierros 69/70: Vettel ohittaa Perezin! Saksalainen on nyt neljäntenä.

Kierros 68/70: Vettel on nyt viides, aivan Perezin kannassa. Saksalainen halua jokaisen MM-pisteen. Samalla Alonso keskeyttää.

Kierros 67/70: Räikkösen vauhti on nyt hieman parempaa. Seitsemäs sija on pelastettavissa. Ongelma on ilmeisesti jarruissa.

Kierros 66/70: Vettel nousee viidenneksi! Force Indiat taistelevat keskenään, ja Vettel kuittaa palkinnon. Ocon on nyt kuudes, Vettel viides.

Kierros 65/70: Räikkösen vaikeudet jatkuvat. Tiimiradiosta ei ole apua, ja v-sanakin pääsee kansainväliseen kuvaan.

0:19

Kierros 64/70: Räikkönen ajaa nyt 1.18,7. Edelleen muita huonompia, mutta hivenen parannusta. Tätä menoa Hülkenberg tulee vielä ohitse.

Kierros 63/70: Voi surkeus! Räikkösen autoon iskee ongelma! Vauhti tippuu dramaattisesti. Räikkönen on sekuntitolkulla muita hitaampi. Talli yrittää ohjeistaa häntä saamaan auton kuntoon.

Kierros 62/70: Räikkönen ajaa viimeisen mutkan leveäksi. Samalla hän ihmettele tiimiradioon, mitä hän voi tehdä. Hämmentävä episodi. Vettel on kuitenkin nyt Ferrareista edellä.

Kierros 62/70: Mitä tapahtuu? Vettel on yhtäkkiä Räikkösen edellä.

0:40

Kierros 60/70: Räikkönen on edellä ajavastaan Oconista enää kahden sekunnin päässä. Nouseeko Kimi vielä?

Kierros 59/70: Force Indiat tuntuvat olevan Ricciardoa nopeampia. Erityisesti Oconilla vauhtia tuntuisi piisaavan, mutta Perez ei halua väistää edestä pois. Tämä sopii Ferrareille, jotka hiipivät edelleen hurjaa vauhtia lähemmäksi.

Kierros 59/70: Kvjat keskeyttää. Hän parkkeeraa auton varikolle. Nollakisa Toro Rossolle.

Kierros 56/70: Räikkönen ajaa yli sekunnin edellä ajaviaan kiinni. Hänen takanaan Vettel ajaa vielä pari kymmenystä tallikaveriaan nopeampia kierrosaikoja.

Kierros 55/70: Nyt Daniil Kvjatia koetellaan. Mies tulee varikolle, mutta varikkokäynti on täysi fiasko. Ongelma on vasemman takarenkaan kanssa.

Kierros 54/70: Vettel parantaa: 1.15,114. Räikkönen jää kahdeksan kymmenystä tallikaveristaan.

Kierros 53/70: Vettel ajaa kisan nopeimman kierrosajan 1.15,431. Hän ottaa Räikköstä kiinni pari kymmenystä. Hamiltonia hän on sekunnin nopeampi. Eroa on kuitenkin 43 sekuntia.

Kierros 52/70: Vettel on nyt Räikkösen takana. Eroa on 6,6 sekuntia. On mielenkiintoista nähdä, mitä Ferrari tekee tilanteen suhteen.

Kierros 50/70: Vettel varikolle! Ferrarilla vaikuttaisi olevan ongelmia renkaankestävyyden kanssa. Saksalainen radalle uusilla ultrasofteilla.

Kierros 49/70: Uusilla ultrasofteilla porhaltava Räikkönen on hyvässä vauhdissa. Hän on ajanut Vettelin etumatkaa kiinni sekuntitolkulla. Ero Ferrari-kuskeilla nyt 12 sekuntia.

Kierros 48/70: Hamilton taitaa himmailla kärjessä. Muut kärkikuskit ovat olleet viime kierroksilla jopa hivenen brittiä nopeampia.

Kierros 46/70: Vettel ajaa nyt kuudentena. Nyt saksalainen on ajanut puolestaan Oconin kiinni. Ero kolmanteen sijaan Vettelillä on vain kolmisen sekuntia.

Kierros 44/70: Räikkönen ajaa kisan nopeimman kierroksen 1.15,725. Ultrasoftit toimivat siis.

Kierros 43/70: Räikkönen tipahtaa stoppinsa myötä kaksi sijaa. Edelle pääsevät Ocon ja tallikaveri Vettel.

Kierros 42/70: Räikkönen varikolle! Renkaat eivät vain kestä. Ultrasoftit alle. Peräti 28 kierrosta kestettävänä.

Kierros 41/70: Räikkösen edellinen kierros 1.16,9. Kärjessä Hamilton ajaa kymmenyksen lujempaa. Kuin myös Ocon.

Kierros 39/70: Räikkösen renkaat alkavat olemaan todella kuluneet. Tämän seurauksena Ocon on hilautunut aivan suomalaisen kantaan. Nyt ei hyvältä näytä.

Kierros 36/70: Kärjessä Hamilton ajaa 1.16,5. Räikkönen ja Vettel jäävät kymmenyksen, Bottas kolme kymmenystä tallikaveristaan. Räikkösen kannalta huolestuttavaa on, että takana Ocon ajaa suomalaista kovempaa.

Kierros 34/70: Stopit on nyt kärkisijojen osalta tehty. Hamilton kasvatti hieman etumatkaansa Bottakseen. Kimin vauhti ei tunnu riittävän Force Indiaa vastaan. Sebastian Vettel on tällä hetkellä seitsemäs, puoli minuuttia Hamiltonista. Saksalaisen supersoftit ovat kärkikuskeista kuluneimmat.

Kierros 32/70: Hamilton varikolle! Stoppi on ongelmaton. Supersoftit alle ja britti matkaan edelleen kärkisijalla. Myös Ocon varikolle.

Kierros 31/70: Bottas on jämähtänyt Oconin perään. Taaksepäin ero on turvallinen, joten ilman stoppia yhä etenevä ranskalainen on ajamassa erinomaista kisaa.

Kierros 29/70: Nyt Bottas on aivan Oconin kannassa kiinni.

Kierros 28/70: Bottas on ajanut Oconin kiinni. Ero alle sekunti.

Kierros 25/70: Hamilton pamauttaa kisan nopeimman kierroksen: 1.16,037. Rengassarja tuntuu siis toimivan edelleen.

Kierros 24/70: Bottas varikolle. Vain Ocon ehtii edelle. Stoppi kesti vain 2,2 sekuntia. Alle soft-renkaat.

Kierros 21/70: Nopeasti Alonso putoaa kuitenkin kuudenneksi. Seuraavaksi perään tulee Kimi. Ohitus tapahtuu takasuoralla.

Kierros 20/70: Katsokaapas kuka on neljäntenä. Fernando Alonso! Mies ei toki ole käynyt varikolla.

Kierros 20/70: Perezin vuoro tulla varikolle kolmannelta sijalta. Aivan Riccairdon taakse!

Kierros 19/70: Ricciardo varikolle. Hänelle laitetaan alle softit, eli astetta Räikköstä kovemmat renkaat. Aussi palaa radalle Räikkösen edelle.

Kierros 18/70: Räikkönen varikolle. Alle supersoftit. Hyvä stoppi, paikoillaan vain 2,6 sekuntia. Palaa varikolle Vettelin edelle. 

Ennen kaikkea Räikkönen on nyt puhtaalla radalla, joten vauhtia pitäisi löytyä.

Kierros 16/70: Kärjessä Mersut karkaavat. Hamilton johtaa 6,1 sekunnilla Bottasta. Suomalaisella taas 5,4 sekunnni etu Ricciardoon.

Kierros 14/70: Verstappenin auto on siirretty. Kisa jatkuu!

Kierros 14/70: Pieni välikevennys. Montrealin kompuroivat ratavirkailijat esittäytyvät jälleen. 

Kierros 13/70: VSC vielä radalla. Järjestys nyt Hamilton, Bottas, Ricciardo, Perez, Räikkönen.

Kierros 11/70: Draamaa! Kakkossijalla ollut Verstappen joutuu keskeyttämään. Auto hajoaa. Red Bullin heikko luotettavuus iskee jälleen. Samalla tuomaristo määrää virtuaalisen turva-auton.

Kierros 10/70: Kärjessä erot ovat tasaantuneet noin sekuntiin autojen välille. Hamilton johtaa ennen Verstappenia ja Bottasta. Ricciardo, Perez, Räikkönen ja Ocon ovat tiiviissä nipussa, mutta ohittaminen on vaikeaa.

Kierros 8/70: Televisiossa on nyt uusintakuvaa lähdöstä. Vettel hipaisi siipensä hyvin startanneen Verstappenin takarenkaaseen. Sainz kolaroi Grosjeanin kanssa. Ranskalainen käy tilanteesta kuumana, ja aiheesta. Espanjalainen on osaltaan syyllinen tapahtuneeseen.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kierros 6/70: Vettel on nyt joukon viimeisenä. Miehen kisa on pahasti pilalla, ellei uusi turva-auto käänny vielä saksalaisen avuksi.

Kierros 5/70: Räikkönen tipahtaa seitsemänneksi. Vettel varikolle! Etusiipi on rikki.

Kierros 4/70: Jo tapahtuu! Verstappen kärkkyy Hamiltonin rinnalla, mutta lopulta Bottas nousee nuorukaisen kantaan. Ei kuitenkaan ohitusta. Räikkönen on hyvin lähellä ajaa seinään radan keskivaiheilla. Auto liukuu nurmikolle, mutta ilmeisesti osumaa ei tapahdu. Huiman näköinen tilanne.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kierros 3/70: Turva-auto pois. Kisa jatkuu!

Kierros 2/70: Ilmeisesti Vettelin siipi ei ole kärsinyt suuria vahinkoja. Mies on edelleen radalla.

Kierros 2/70: Turva-auton takana siis mennään. Tilanne: Hamilton, Verstappen, Bottas, Vettel, Ricciardo, Räikkönen.

Kierros 1/70: Joku, ilmeisesti toinen Haas, osuu ensiksi Sainziin singoten espanjalaisen päin Massaa. Sainz osuu seinään rajusti, mutta onneksi mies on kunnossa.

Kierros 1/70: Johan tapahtuu! Turva-auto radalle. Sainz ja Massa kolaroivat. Vettelin etusiipi on rikki. Räikkönen tipahti kuudenneksi. 

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Kierros 1/70: Lähtö! Bottas lähtee hyvin, mutta Vettel blokkaa. Verstappen toisena! 

KOLARI!

Kilpailu

Autot ryhmittyvät lähtöruutuun. Pian kisataan!

Kello 21.00: Lämmittelykierros käynnistyy. Yksi auto jää kuitenkin lähtöruutuun. Se on Toro Rosson Daniil Kvjat. Mies pääsee matkaan hieman muiden perään.

Kello 20.56: Pikainen säätiedotus: Aurinko paistaa ja lämmintä on. Mutta vihuri käy.

Kello 20.53: Hiljainen hetki on vietetty ja kansallislaulu laulettu. Tästä enää pari minuuttia lämmittelykierroksen alkuun.

Kello 20.45: Mersut ovat rullanneet lähtöruutuihinsa.

Kello 20.42: Mercedes-pomo Toto Wolffilla oli mielenkiintoista asiaa Pirellin rengastesteistä. Onko tässä syy sille, miksi Ferrari on noussut saksalaitallin rinnalle ja ehkä jopa ohi?

2:30

Kello 20.35: Montrealissa puhaltaa tällä hetkellä todella napakka tuuli. Se luo oman lisämausteensa tulevaan osakilpailuun.

Kello 20.31: Kisan alkuun alle puoli tuntia! Autot alkavat vähitellen valua lähtöruudukkoon.

Kello 20.17: Lokkiarmada nähty! Toivottavasti linnut lentävät matkoihinsa ennen F1-autojen saapumista radalle.

Kello 20.15: Palkintopallilla suomalaisväriä ollaan nähty kuudesti. Häkkinen voitti siis 1999, minkä lisäksi hän oli kolmas 2001. Räikkönen oli ykkönen 2005 ja kolmas 2006. Valtteri Bottas on ollut kolmas kahdella edellisellä kaudella.

Kello 20.12: Suomalaisvoittoa Kanadassa on juhlittu kahdesti. Mika Häkkinen oli ykkönen vuonna 1999 ja Kimi Räikkönen 2005.

Kello 19.55: Tässä kilpailun lähtöjärjestys kokonaisuudessaan. 

Kello 19.53: Paalulta kisaan lähtee Mercedeksen Lewis Hamilton. Sebastian Vettel lähtee kakkosruudusta. Suomalaiset ovat valloittaneet kakkosrivin. 

Kello 19.37: Jännitys nousee. Kauden seitsemäs osakilpailu jyrähtää käyntiin vajaan puolentoista tunnin kuluttua. Tervetuloa mukaan kisaseurantaan!

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja