Mainos

Erinomainen Räikkönen toiseksi – Hamilton päästi Bottaksen podiumille viimeisellä kierroksella – näin kilpailu eteni

F1-kauden 11. osakilpailun aika-ajot ajetaan Hungaroringin vaativalla radalla Unkarissa. MTV Sport seuraa kilpailun kulkua hetki hetkeltä.

Unkarin GP, lopputulokset:

1. Vettel 
2. Räikkönen +0,9
3. Bottas +12,4
4. Hamilton +12,8
5. Verstappen +13,2

6. Alonso 
7. Sainz 
8. Perez
9. Ocon
10. Vandoorne

Räikkönen valittiin täysin ansaitusti päivän kuljettajaksi.

Mercedekselle hatunnosto, tallissa ollaan selkäranskaisia.

Ferrarin toiminta kertoo karua kieltä siitä, mikä on Ferrarin sisäinen marssijärjestys. MM-sarjan kärkimies Vettelin tulosten maksimointi oli tärkeämpää.

MAALI: Vettel voittaa, Räikkönen toinen! Suomalaisen vauhti olisi riittänyt tänään voittoon, mutta ei voi mitään. Hamilton ajaa viimeisen kierroksen todella hiljaa. Hän päästää Bottaksen edelleen! Upea ele!

Alonso ajaa kilpailun nopeimman kierroksen! 

Kierros 69/70: Toiseksi viimeinen kierros ei tuo muutoksia. Räikkönen Vettelin kannassa, Hamilton jo kaukana.

Kierros 68/70: Mercedes-kuski jää edelleen Ferrareista. Myös Verstappenin meno on hyytynyt Bottaksen takana.

Kierros 67/70: Hamilton on jäänyt jälleen Ferrareista.

Kierros 66/70: Hamilton ottaa Räikköstä kiinni, Verstappen aivan Bottaksen kannoilla. Tuleepahan turhan jännä suomalaisloppu.

Kierros 65/70: Verstappen on ajanut Bottaksen lähes kiinni. Eroa kaksi sekuntia.

Kierros 63/70: Hamilton ei ole enää aivan yhtä tiukasti Räikkösen kannoilla. Alkaako hyökkäyksestä loppua ruuti?

Kierros 61/70: Hungaroringin radan vaikeus on sekä siunaus että kirous. Ohitusta Vettelistä ei Räikköseltä nähdä, mutta ei Hamiltonkaan pääse suomalaisen edelle.

Kierros 60/70: Tilanne jännittävän muuttumaton. Bottas ei valitettavasti pysy taaskaan kärkikolmikon matkassa. Tätä menoa Hamilton saa pitää kolmannen sijansa.

Kierros 58/70: Hamilton kertoo Kimin renkaiden olevan lopussa. Samalla mies meinaa itse livetä ulos. Mutta britti on nyt jälleen aivan suomalaisen kannoilla.

Paul di Restan kilpailu päättyy öljyvuotoon.

Kierros 57/70: Hamiltonille annetaan viisi kierrosta aikaa yrittää ohitusta, sitten kaiken järjen mukaan sijoitus pitää antaa takaisin Bottakselle. Saa nähdä suostuuko britti tähän.

Kierros 56/70: Bottas on päässyt mukaan kärkikolmikon tahtiin. Tämä voi edesauttaa molempia suomalaisia.

Kierros 54/70: Räikkönen valittaa tiimiradioon juuri sen, mitä mekin tuskailemme. Vettelin takana ajaminen tuhoaa hänen renkaansa.

Kierros 53/70: Tuskastuttava jännitysnäytelmä suomalaisittain jatkuu muuttumattomana. Räikkönen on Vettelin kannassa.

Kierros 51/70: Ei vain pääse Kimi Vettelin edelle. Vettelin MM-etu painaa vaakakupissa enemmän kuin tämän kilpailun voiton varmistuminen.

Kierros 50/70: Mercedeksellä juonitaan. Hamiltonhan pääsi Bottaksen edelle tallimääräyksellä. Joutuuko britti luovuttamaan paikkansa vielä takaisin?

Ja niin Bottakselle kerrotaankin varikolla. Miehen pitää pysyä lähellä Hamiltonia, jotta vaihdos takaisin onnistuu. Muuten Hamilton saa pysyä edellä.

Kierros 49/70: Molemmat Ferrarit ajavat omat parhaimpansa, mutta Hamilton on silti hieman nopeampi. Bottas on jäänyt tallikaveristaan jo 3,5 sekuntia.

Kierros 48/70: Bottas ei pysy kärkikolmikon tahdissa. Hamilton on sen sijaan vauhdissa. Räikkönen joutuu jo katsomaan peileihinsä.

Kierros 47/70: Puhdasta baanaa eteensä saanut Hamilton lähestyy pelottavasti Räikköstä. 0,7 sekuntia kiinni ensimmäisellä kierroksella.

Kierros 45/70: Tallimääräys Mersulta. Bottas päästää Hamiltonin edelleen. Vettel ajaa oman parhaimpansa kärjessä, mutta Kimi pystyy vastaamaan.

0:53

Kierros 43/70: Hamilton saa radionsa toimimaan. Britti ihmettelee miksi Ferrarit ajavat hiljaa.

Kierros 42/70: Verstappen varikolle. Aikarangaistuksen myötä seuraa kymmenen sekunnin joutilaisuus. Hollantilainen palaa radalle viidentenä.

Vandoorne kuudennelta sijalta varikolle. Stoppi kestää kuitenkin todella pitkään. Mies menettää mahdollisuuden pisteille. Vandoorne mokasi itse.

Kierros 41/70: Vettel-Räikkönen-Bottas-Hamilton ovat kaikki puolentoista sekunnin erolla toisiinsa.

Kierros 40/70: Mercedekset lähestyvät vääjäämättä Räikköstä. Kohta kaksi Ferraria ja Mercedestä ajavat aivan peräkanaa.

Kierros 39/70: Kimi ihmettelee, ajaako Vettel täysiä, koska Mersut tulevat takaa lujaa. Samalla Vetteliä varoitetaan ajamasta liian rajusti kanttareiden päältä.

Kierros 37/70: Hamilton on ajanut Bottaksen kiinni. Haisee tallimääräys. Ohittaako britti myöhemmin suomalaisen, tätä seurataan.

Takana Alonso ohittaa upealla liikkeellä Sainzin.

Kierros 36/70: Verstappen ajaa nyt kärjessä, stoppi on kuitenkin suorittamatta. Takana Alonso ja Sainz taistelevat edelleen verisesti. Perezin stoppi epäonnistuu, tämä voi auttaa Vandoornea.

Kierros 33/70: Kierroksellaohitettaville raivoava Räikkönen varikolle. Hyvä stoppi ja suomalainen palaa aivan tallikaverinsa kantaan. 

0:30

Kierros 32/70: Ferrari toimii. Vettel kärjestä sisään. Stoppi kestää 3 sekuntia. Räikkönen johtaa! Nyt Kimin pitää iskeä hurjia aikoja radan ollessa tyhjä. Ja Kimihän vastaan. Omat parhaat sektoreihin.

Kierros 31/70: Hamiltonin vuoro tulla varikolle. Kärjessä Kimi on edelleen Vettelin kannassa.

Kierros 30/70: Bottas avaa varikkopelin kärkikuskien osalta. Ei mennyt ihan nappiin, auto on paikoillaan 3,5 sekuntia.

Kierros 29/70: Kimi on pienentänyt eron 1,3 sekuntiin. Vauhtia olisi tallikaveria enemmän, mutta ohi ei taida suomalainen päästä.

Kierros 28/70: Kimi ajaa Vetteliä kiinni neljä kymmenystä. Selityksenä taitaa olla kuitenkin kierroskellaohitettavat.

Kierros 26/70: Vettelin kierrosaika on nyt kunnossa, mutta onboard kertoo ohjauksessa olevan selvästi jotain pielessä. 

Mercedeksillä on radio-ongelmia.

Kierros 25/70: Vettel valittelee ohjauksessaan olevan ongelmia. Auto puoltaa miehen mukaan hieman vasemmalle.

Kierros 24/70: Kimi kirii edelleen. Ero on nyt kaksi sekuntia.

Kierros 23/70: Kimi on ottanut jälleen hieman kiinni Vetteliä. Saksalainen taisi menettää hieman aikaa Grosjean-selkkauksen takia. Katsotaan, miten kierrosajat kehittyvät.

Kierros 23/70: Grosjean ajaa hiljaa varikolla. Kävi klassiset. Mutteria ei saatu kunnolla kiinni. Ranskalainen parkkeeraaa radan varteen.

Kierros 22/70: Grosjeanille raportoidaan alkavasta rengasrikosta ja mies kutsutaan varikolle. Samalla saamme tietoon, että varikkokäynti kestää normiolosuhteissa 22-23 sekuntia.

Kierros 20/70: Kimi ajaa kaksi kymmeystä Vetteliä kiinni.

Kierros 19/70: Bottas ajaa Ferrareiden takana hieman nopeamman kierrosajan kaventaen eroa.

Kierros 18/70: Kimi kaventaa eroaan Vetteliin. Takana Bottas ajaa oman parhaimpansa ja ottaa Ferrareita kiinni.

Sainz-Alonso -kolarista ei seurauksia.

Kierros 17/70: Vettel ajaa 1.22,843. Kimi ajaa kymmenyksen nopeamman kierrosajan.

Kierros 15/70: Uusintakuva näyttää espanjalaisten tehneen vähän liiankin läheistä kanssakäymistä uusintastartissa. Renkaat osuvat yhteen, mutta Sainzin ja Alonson onneksi autot eivät vaurioidu.

Kierros 14/70: Verstappen ja Hamilton ajavat omat  parhaimpansa, mutta Ferrareiden kierrosajat ovat silti parempia.

Kierros 12/70: Tahti pysyy samana. Vettel vie, muut häviävät tasaisesti.

Hamiltonilla saattaa olla pieniä radio-ongelmia. Tiimi tekee britille "radio checkeja", mutta kommunikointi näyttäisi toimivan.

Kierros 10/70: Vettel ajaa kisan nopeimman kierroksen 1.22,457. Räikkönen häviää 0,3 ja Bottas 0,8 sekuntia.

Kierros 8/70: Kärjessä Vettel karkaa kaikilta, Kimikin on saanut mukavan kaulan Bottakseen.

Kierros 7/70: Verstappenille kymmenen sekunnin aikarangaistus avauskierroksen toimistaan. Tämä ei ole kuitenkaan stop-and-go, joten miehen ei tarvitse tulla varikolle kolmen kierroksen kuluessa kärsimään sanktiotaan.

Kierros 6/70: Hamilton on aivan Verstappenin kannassa uusintastartissa. Ohitus avausmutkassa ei kuitenkaan onnistu. Kakkosmutkassa sama tilanne. Takana espanjalaiset taistelevat myös tiukasti. Sainz pitää asemansa.

Kierros 5/70: Turva-auto tulee vihdoinkin pois radalta tämän kierroksen jälkeen.

Kierros 4/70: Lisää uusintakuvia. Grosjean ottaa ensimmäisessä mutkassa pienen ilmalennon osumasta, ja tiimiradioon on suora kuuma linja auki.

Kierros 3/70: Edelleen mennään turva-auton perässä. 

Kierros 2/70: Kilpailu etenee turva-auton perässä.  Uusinta näyttää Verstappenin olevan hetken aikaa jopa kolmantena, mutta sitten hollantilainen tipuu. Red Bullit osuvat kakkosmutkassa. Ricciardo on viaton uhri.

Katsomo-video ei ole saatavilla


LÄHTÖ: Kärkikolmikko pitää paikkansa, takana taistellaan. Red Bullit ohittavat Hamiltonin, mutta kolaroivat sitten keskenään. Ricciardon rengas on tyhjä, hän spinnaa vaarallisesti kolmosmutkasssa. Auto jää radan varteen. 

Turva-auto radalle.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Kello 15.01: Hamilton on valittanut jo tässä vaiheessa takarenkaiden olevan tällä radalla kovilla. Mielenkiintoista nähdä, uskaltaako kukaan yrittää yhden pysähdyksen taktiikkaa.

Kello 15.00: Lämmittelykierrokselle mars! Kvjat ja di Resta lähtevät liikkeelle softeilla, muut luottavat supersofteihin.

Kello 14.56: Neljä minuuttia. Yleisö on valmiina.

Kello 14.49: Kansallishymni on kuunneltu. Tallit ja kuskit tekevät vielä viimeiset valmistelut ennen moottorien pärähtämistä käyntiin.

Kello 14.38: Felipe Massa ei starttaa tämänpäiväiseen kisaan. Samalla katkeaa komea putki, viimeksi F1-kisa on ajettu ilman brassikuskia kaudella 1982 San Marinossa.

Kello 14.31: Puoli tuntia lähtöön. Tunnelmaa voi nostattaa katsomalla, kuinka kuskit valmistautuivat kilpailuun hauskaa pitäen.

Kello 14.22: Jyväskylästä kantautuu iloisia suomalaisia ralliuutisia. Onnittelut Esapekka Lapille ja kartturi Janne Fermille! Tästä lisävirtaa Kimille ja Valtterille. Mikäpä olisi makoisampaa kuin juhlia suomalaista (kaksois)voittoa tämän päivän kruununa?

Kello 14.13: Bottas myöntää Ferrarin paremmuuden. Pystyykö Nastolan suuri mies lyömään kapuloita italialaistallin rattaisiin?

1:53

Kello 14.03: Paalumies-Vettelin auton ympärillä on pientä draamaa. Italialaistallin mukaan syytä hätään ei kuitenkaan ole.

Kello 13.59: Eilinen synttärisankari Fernando Alonso ajoi eilen upeasti seitsemänteen lähtöruutuun. Tänään ennen kisaa mies rentoutui perin tutun näköisen maalauksen äärellä.

Kello 13.55: Paalulta kisaan starttaa Räikkösen tallikaveri Sebastian Vettel. Räikkönen varmisti Ferrarille eturivin kiinnityksen. Valtteri Bottas johtaa Mercedeksen hyökkäystä kolmosruudusta, Lewis Hamilton lähtee liikkeelle ruudusta neljä.

Kello 13.51: Räikkönen on aina ajantu hyvin Unkarissa. Jäämiehellä on plakkarissaan seitsemän podiumsijoitusta Hungaroringilta. Samaan määrään ovat yltäneet myös sellaiset legendat kuin Ayrton Senna ja Michael Schumacher. Tänään Kimillä on siis erinomaiset mahdollisuudet nousta yksin tämän tilaston kärkinimeksi.

Kello 13.50: Kello 15 Suomen aikaa F1-autot kaasuttavat liikkeelle viimeistä kertaa ennen ansaittua kesälomaa. Suomalaisittain riittää jännitettävää, Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ovat valmiita huudattamaan paikalle saapunutta suomalaisyleisöä. Ja ääntähän pidetään muuallakin!

Tervetuloa mukaan liveseurantaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja