Mainos

Liukastumisonnettomuudet maksavat miljoonia

Suomessa kaatuu liukkaan takia vuosittain noin 70 000 ihmistä, jotka tarvitsevat vammaansa sairaalahoitoa. Työterveyslaitoksen tutkimuksen mukaan sairaalahoitoa vaativista kaatumisista aiheutuu 500 miljoonan euron kustannukset vuosittain.

Ylilääkäri Jaakko Pajarinen Töölön tapaturma-asemalta kertoo, että tyypillisimpiä liukastumisvammoja ovat nilkkamurtumat, rannemurtumat ja säärimurtumat.

- Meillä keskimääräinen potilasmäärä tapaturma-asemalla on 50-60 potilasta vuorokaudessa. Liukkaana päivänä, esimerkiksi viime perjantaina potilaita oli 90.

Pajarisen mukaan tapaturma-asemilla liukas keli näkyy välittömästi.

- Kelin muutos alkoi näkyä meillä jo viime viikon loppupuolella, jolloin tänne tuli paljon liukastuneita ja kaatuneita ihmisiä. Nyt maanantaina aamupäivä on ollut edelleen varsin vilkas ja potilasmäärät suhteellisen suuria, kuvaa Pajarinen.

Liukuesteitä myydään vain vähän

Työterveyslaitoksen mukaan liukkaasta aiheutuneet kaatumiset ovat lisääntyneet noin 30 prosenttia kymmenessä vuodessa. Samassa ajassa kenkiin asetettavien liukuesteiden myynti on lisääntynyt vain vähän.

Helsinkiläinen Marja-Leena Kiivanen kertoo käyttävänsä liukuesteitä kengissään säännöllisesti liukkailla keleillä.

- Käytän näitä turvallisuussyistä kengissä jatkuvasti. Ennen liukuesteet olivat kalliita ja niitä sai vain suutarilta, nykyään ne ovat edullisia ja niitä saa kaikkialta, Kiivanen iloitsee.

Kiivasen mielestä liukuesteet kengissä ovat pieni hinta turvallisuudesta. Hän maksoi omistaan 6 euroa.

(MTV3)

Katso Marja Sannikan juttu (Seitsemän uutiset 7.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.