Mainos

Työikäiset kompuroivat kaduilla eniten

Liukastumiset ovat lisääntyneet 2000-luvulla 30 prosentilla. Ja toisin kuin voisi kuvitella, liukkaalla kaatunut on yleensä työikäinen ihminen. Erilaisten murtumien hoitaminen maksaa yhteiskunnalle yli 500 miljoonaa euroa vuodessa.

Kaatumisilta voisi välttyä halvallakin, jos ihmiset omaksuisivat liukuesteiden käytön. Helsingissä jaettiin viisi vuotta sitten liukuesteitä, mutta käyttöprosentti osoittautui pieneksi.

- Liukuesteiden jakamisella ei ollut vaikutusta onnettomuuksien määrään. Ei niitä varmaan sitten käytetty, toteaa kaupungininsinööri Raimo K. Saarinen MTV3:n uutisissa.

Tekstivesti varoittaa liukkaudesta

Osa kunnista, Helsinki mukaan lukien, on varoittanut asukkaita tänä vuonna liukkaudesta tekstiviesteillä. Palvelu on saanut positiivisen vastaanoton.

- Tästä on tullut erittäin hyvää palautetta. Palvelu oli aluksi koekäytössä Lauttasaaressa ja Töölössä, ja hyvin nopeasti toivottiin, että palvelu laajenisi muihinkin kaupunkeihin, Saarinen kertoo.

Tekstiviestipalveluun voi ilmoittautua kuka tahansa ja viestit on räätälöity alueellisesti. Viestipalvelu on myös taloudellinen:

- En usko, että tuo järjestelmä maksaa lonkkaleikkauksen verran.

Helsingin kaupunkia on tänä vuonna moitittu lumitöiden hitaudesta. Saarinen sanoo, että kaupunki hoitaa vain osan liukkaista paikoista, mutta resursseja tarvitaan ehdottomasti lisää.

- Ja kyllä kaupungin tehtävissä on parannettavaakin, en minä sitä kiellä.

Katso Marja Sannikan juttu (Seitsemän uutiset 7.2.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.