Mainos

Litmanen kirjan teosta: Muut apuna korjaamassa pilkkuja

Jalkapalloilija Jari Litmanen haastaa itsensä työstämällä omaelämäkerran.

Litmanen ja kustannusosakeyhtiö Tammi pitivät torstaina tiedotustilaisuuden, jossa paljastettiin Litmasen työstävän ensi vuonna omaelämäkertaansa. Teoksen olisi tarkoitus tulla julki vuonna 2015.

Litmanen uskoo omaelämäkerrassa riittävän aiheita niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille faneille. Tarkasti Litmanen ei vielä tässä vaiheessa paljastanut, mitä kaikkea hän tulee kirjassaan käsittelemään. Tarinoita kuitenkin riittäisi uran varrelta 80-luvun puoliväliltä tähän päivään asti. Yksityiselämään kirjassa ei juuri tulla kurkistamaan.

– Olen julkisuudessa työni puolesta ja työni on jalkapallo, joten siitä ja tekemisestä on kyse. Se, milloin käyn kaupassa, mitä ostan tai mitä syön on epäolennaista, Litmanen muotoilee.

Aiempaa kokemusta kirjan kirjoittamisesta tähdellä ei ole, mutta hän luottaa kustantajan apujoukkoihin.

– Blogeja olen ollut tekemässä, mutta se on eri asia, ne ovat niin lyhyitä. Apuna on kuitenkin ihmiset, jotka korjaavat sitten pilkut, pisteet ja isot alkukirjaimet, Litmanen myhäili.

Tammen puolelta arvioitiin, että teosta tullaan kääntämään suomen lisäksi muun muassa hollanniksi.

– Vaikka eihän sitä tiedä, jos minä kirjoitan sen suoraa hollanniksi. Tai kustannussyistä käännän itse kirjan hollanniksi, Litmanen nauratti toimittajia.

Vaikka Litmanen on nauttinut vuosien varrella huimaa menestystä, hän pitää jalat maassa.

– Onhan se hienoa kuulla, että minua arvostetaan. Hienoa, jos joku näin ajattelee, mutta en minä tunne olevani mikään aarre.

(MTV VIIHDE)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja