Uutta tietoa Jyväskylän traagisesta onnettomuudesta: Äiti jäi kuorma-auton alle ylittäessään tietä lähellä työmaata – alle 2-vuotiaan lapsen vaunut raahautuivat auton mukana

Lastenvaunuja työntänyt nainen jäi kuorma-auton alle ja kuoli Jyväskylässä 0:27

Lastenvaunuja työntänyt nainen menehtyi eilen Jyväskylässä jäätyään kuorma-auton alle. Sisä-Suomen poliisilaitos on tiedottanut tapahtumien kulusta.

Alle 30-vuotias nainen oli poliisin mukaan lähtenyt ylittämään tietä lähellä työmaata ja jäi kuorma-auton yliajamaksi.

– Esitutkinnan perusteella kuorma-autonkuljettaja ei ole kyennyt huomaamaan välittömästi isohkon kuorma-autonsa vierustalla tapahtunutta jalankulkuliikennettä, tiedotteessa todetaan.

Naisen työntämät lastenrattaat, joissa istui alle 2-vuotias lapsi, jäivät kiinni kuorma-auton etuosaan.

Vaunut raahautuivat kuorma-auton mukana lyhyen matkan, mutta lapsi ei vahingoittunut.

Sivullisten henkilöiden toiminta ehkäisi poliisin mukaan lisävahinkojen syntymisen: vasta sivullisen autoilijan antamat merkit saivat kuorma-auton kuljettajan huomaamaan tapahtuneen. Läheinen linja-autopysäkki ei puolestaan poliisin mukaan liity tapaukseen mitenkään.

Kuljettajaa on kuulusteltu epäiltynä

Esitutkinnan perusteella "tapahtumaketjun seuraukset olisivat saattaneet olla vielä huomattavasti traagisemmat".

Järkyttynyttä kuorma-autonkuljettajaa on kuulusteltu epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuolemantuottamuksesta.

– Hän kertoo tehneensä liikkeellä lähtiessään kaikkensa havaitakseen muita tielläliikkujia ja silti tällainen onnettomuus on tapahtunut, tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat