Mainos

Lisää seksiä parisuhteeseen

Toisinaan parisuhteessa tuntuu, ettei makuuhuonetouhuista tule yhtään mitään. Seksiä on harvoin ja kumppani vaikuttaa etäiseltä. Mikä neuvoksi?

Seksi ja seksuaalisuus eivät ole parisuhteessa vain toisen osapuolen vastuulla. Molempien tulee panostaa asiaan myös makuuhuoneen puolella. Tärkeää on opetella ilmaisemaan omia tarpeitaan ja tunteitaan, sillä pitkäkään suhde ei tee kenestäkään ajatustenlukijaa. Yleisimpiä ongelmia on nimenomaan oletus, että kyllä toinen tietää. Kommunikointi on tärkeää kaikissa parisuhteissa.

Useat tutkimukset kertovat itsestäänselvyydeltä kuulostavan seikan. Hyvien asioiden tekeminen, tekee onnelliseksi. Riidat ja muut ongelmat vaativat aktiivista ratkaisun etsimistä ja tilanteen korjaamista - molemmilta osapuolilta, sillä eihän kukaan meistä riitele yksin. Jos riitoja ei selvitetä, ne saattavat jäädä painamaan mieltä ja seksuaalinen halukkuuskin vähenee.

Väsymys on seksin pahin vihollinen. Yrittäkää puolisonne kanssa saada riittävästi unta. Kokeilkaa mennä nukkumaan ajoissa ja herätkää tavallista aikaisemmin, jolloin teille jää hieman kahdenkeskistä aikaa, ennen töihin kiiruhtamista.

Läsnäolon tärkeydestä

Elämäntilanteet vaikuttavat parisuhteeseen ja sitä kautta myös suoraan seksielämään. Toisinaan on senkaltaisia elämäntilanteita, etteivät makuuhuonetouhut tunnu kiinnostavan. Tällöin huomaavainen kumppani kuuntelee ja on läsnä. Keskusteleminen ja läheisyys kertoo, että olet läsnä.

Läsnäolo on muutenkin tärkeää. Tämä tarkoittaa, että sen lisäksi, että olet fyysisesti läsnä, sinun tulisi olla mukana tilanteessa myös henkisesti. Kun toinen on aidosti kiinnostunut ja lähellä, turvallisuudentunne ja luottamus suhteessa lisääntyvät. Turvallinen parisuhde on toimivan parisuhteen peruskiviä.

Parisuhteessa seksin kautta haetaan myös muun muassa hyväksyntää, halutaan tulla huomatuksi, tuntea olo rakastetuksi, tärkeäksi ja ainutlaatuiseksi. Turvattomuus johtaa herkästi tunteiden ilmaisemisen estymiseen ja henkilö menee "lukkoon". On syytä muistaa, että sekä miehen että naisen tärkein erogeeninen alue on aivot. Jos mieli on paha, ahdistaa tai pelottaa, ei seksi ole ensimmäinen asia mielessä.

Houkuttele ja koe

Älä painosta kumppaniasi seksiin. Älä kinua, vonkaa tai intä. Älä myöskään syyllistä toista, jos häntä ei haluta. Painostamalla vähennät turvallisuudentunnetta ja pahimmillaan vain ajat puolisoasi kauemmaksi itsestäsi.

Houkutteleminen ja vietteleminen toimivat huomattavasti paremmin. Kokeile vietellä puolisosi pienillä teoilla, vaatteilla, ruoalla, hieronnalla. Vaikka olisitte olleet pitkäänkin yhdessä, voi aina kokeilla jotain uutta.

Nyky-yhteiskunta painostaa kaikessa toiminnassa suorituskeskeisyyteen. Varo lankeamasta tähän ansaan parisuhteessasi. Parisuhde ei ole mikään prosessi, joka tulisi suorittaa tiettyjen kaavojen tai odotuksien mukaisesti. Kun unohdat ympäristön paineet, ja koet puolisosi läsnäolon aidosti, aukeaa parisuhteeseen täysin uusia ulottuvuuksia.
Tutustu Helmeen Twitterissä!

Teksti: MTV3/Helmi/Vilja Rydman

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.