Mainos

Lippupisteen toimitusjohtaja puolustelee lippufarssia

Lippupisteen toimitusjohtaja Ari Palhamo puolustelee Madonnan megakonsertin lipunmyyntiä. Konserttiliput myytiin tänä aamuna ennätysvauhtia, mutta kovasta kysynnästä johtuen Lippupisteen lipunmyynti takkuili pahoin.

- Valitettavasti aina liittyy jonkinlainen kaaos kun on kyseessä näin suuri myynti. Tänään oli lippuja ostamassa ehkä enemmän ihmisiä kuin Suomessa koskaan. Kaiken lisäksi myynti tapahtui vielä hyvin lyhyen ajan sisällä, käytännössä muutaman aamutunnin aikana, selvitti Palhamo MTV:n uutisille.

Lippuja myytiin Lippupisteen myyntipaikoissa, netin ja puhelimen kautta sekä R-kioskeissa. Aamun aikana kuitenkin kaikissa näissä esiintyi eriasteisia ongelmia.

Muun muassa monilla R-kioskeilla lippuja ei ennakkotiedoista poiketen myytykään, koska heidän koneensa eivät toimineet. Yllätyksenä jonottajille tuli myös se, että R-kioskin kautta ei voinut ostaa kuin halvimpia lippuja.

- Valitettavasti - kuten osattiin odottaa - tällainen kysyntä muodostaa jonoja ja ruuhkaa. Se ruuhka kasautui valitettavasti vääriin paikkoihin, muun muassa R-kioskeille. R-kioskeilta ei varmasti saatu lippuja niin paljon ulos kuin olisi haluttu, mikä näkyi siellä jonoina ja varmasti myös kiukkuisina asiakkaina, Palhamo pahoittelee.

- Luonnollisesti R-kioskien kohdalla täytyy tilanne tarkistaa kokonaan uudestaan jatkossa. Tällaisia testejä ei valitettavasti oikein pysty järjestämään, vaan se (ongelma) näkyy vasta sitten kun todella suuri kysyntä on päällä.

Myös lipunmyynti puhelimitse yskähteli. Lippupisteen puhelinlinjat näyttivät olleen monella tapaa sekaisin, sillä asiakkaiden puheluja oli jopa yhdistynyt keskenään. Näin Lippupisteeseen soittanut asiakas saattoi saada langan päähän toisen jonottajan.

- Elisa tuottaa meidän puhelin- ja vastauspalvelumme. Lähes 200 000 soittoa ruuhkauttivat heidän vaihteensa, ja Elisa tekee oman selvityksensä siitä, että mitä ruuhkautuminen on siellä aiheuttanut.

Lippupisteen toimitusjohtaja vakuuttelee, että suureen kysyntään oli varauduttu mahdollisimman hyvin.

- Kaikkeen varauduttiin niin hyvin kuin pystyttiin. Se on itsestään selvää. Kun on kyseessä tällainen massa ihmisiä - meillä yksistään internetkaupassa kävi yli 80 000 ihmistä ja puhelinpalveluun pyrki yli 200 000 soittoa - niin valitettavasti se vain muodostaa ruuhkia. Vaikka niihin kuinka varaudutaan ja vaikka kuinka hyvin halutaankin varmistaa, niin ruuhkia ei voida välttää ja niitä voi sitten kasautua tiettyihin paikkoihin.

Palhamon omat tunnelmat ovat päivän päätteeksi kaksijakoiset. Takkuilusta huolimatta Madonnan konsertti teki lipunmyyntiennätyksen.

- Tottakai täytyy olla iloinen niiden 80 000 suomalaisen kanssa, jotka saivat tänään lippunsa ja saivat ne ennätysajassa. Sitä kautta myynti onnistui.

Madonna esiintyy 80 000 kuulijalle Helsingin Jätkäsaaressa 6. elokuuta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.