Mainos

Lipponen: Maatalouden tuesta ei leikata

Maatalouden kansallisesta tuesta ei leikata, vaan budjettiin saattaa ensi vuodelle tulla lisärahaa, sanoi pääministeri Paavo Lipponen sunnuntaina.

Pääministerin haastattelutunnilla Radio Suomessa Lipponen rauhoitteli EU:n maatalouden uudistuspaketin aiheuttamaa huolta maatalouden tulevaisuudesta. Hän muistutti, että komission esitys on vasta suunnitelma, joka ei tule toteutumaan sellaisenaan. Lipposen mukaan Suomi tulee pitämään huolen omista eduistaan.

-Keskustan välikysymyksessä lähdetään siitä, että täysimääräiset menetykset tulevat komission suunnitelmien mukaan. Näin ei tule tapahtumaan, Lipponen vakuutti. Lipposen mukaan Suomi tulee viemään maataloutensa ja erityisesti maidontuotannon edut EU:n käsittelyssä niin korkealle tasolle kuin on tarpeellista.

-Toimimme tässä täydellä teholla, ja lisäämme tehoja sen mukaan kuin tarvitaan. Maatalousministeriö on laskenut, että mikäli komission esitykset toteutuisivat sellaisenaan, ne toisivat Suomen maataloudelle lähes miljardin markan tappiot. Uudistusta tehdään, jotta EU:n maataloustukijärjestelmä kestäisi.

-Meillä on Luxemburgin huippukokouksen selkeä lausuma, että meidän erityisolot on otettava huomioon. Me tulemme tästä myös huolehtimaan viimeisen päälle, Lipponen vakuutti. Sinänsä muutoksen on jatkuttava myös maatalouden puolella, pääministeri huomautti. Kilpailukyvystä on huolehdittava, ja tilojen lukumäärä tulee asteittain vähenemään.

-Täytyy muistaa se, että maanviljelijät ovat yrittäjiä. Elinkeinotukia on kaikilta osin leikattu, joten ei maatalous ole tässä suhteessa mitenkään erityisen huonon kohtelun piirissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.