Mainos

Lipeä sulki ruokatehtaita Forssassa

Forssan vesijohtoveden lipeäpitoisuus on viime yönä noussut häiriötilanteessa niin korkeaksi, että suuret elintarviketehtaat joutuivat keskeyttämään tuotantonsa. Kotitalouksissa vesihuoltolaitoksen pumppuvika johti vatsanpuruihin.

Forssan kaupungin vesilaitos ilmoitti puolen päivän aikaan saaneensa vesijohtoveden jälleen täysin käyttökelpoiseksi. Elintarvikeyritykset palaavat normaaliin päiväjärjestykseen huomenna.

Veden pH-arvo on Forssassa säädetty normaalisti 7,5:een. Kun ruokatehtailla otettiin aamun valjetessa tavanomaiset vesinäytteet, löydettiin 11:tä lähennelleitä arvoja. Näin lipeinen vesi haisee ja maistuu oudolta sekä ärsyttää suun limakalvoja.

HK Ruokatalo keskeytti saman tien toiminnan teurastamossa ja leikkaamossa. Sama johtopäätös tehtiin Liha&Säilykkeessä.

Fossan vesihuoltojohtajan Matti Naparin mukaan kyseessä oli poikkeuksellinen vika. Pumppu jatkoi lipeän syöttöä ennallaan, vaikka veden virtaus oli vähentynyt.

- Laitteisto on ollut käytössä noin kymmenen vuotta, eikä siinä ole aiemmin ilmennyt häiriöitä.

Naparin mukaan Forssan vesilaitokselle on valmistumassa automaattinen valvontalaitteisto. Vastedes se hälyttää häiriötilanteessa päivystäjän paikalle.

Naparin mukaan pahin ongelma koski juuri elintarviketehtaille johtavaa erityisvesijohtoa. Kotitalouksiin ei ongelman aluksi uskottu ulottuneen, mutta "kyliltä" kantautui kuitenkin valituksia siitä, että vesi oli ärsyttänyt vatsaa.

Forssan vesihuoltolaitos varautuu siihen, että satojen työntekijöitten elintarvikeyritykset lähettävät tuotannon keskeytyksestä korvauslaskuja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.