Argentiina marssi huikealla tavalla maailmanmestariksi – näin dramaattinen MM-finaali eteni

Jalkapallon MM-kisat huipentuvat Ranskan ja Argentiinan MM-finaaliin. MTV Urheilu seurasi huimaa finaalia hetki hetkeltä.

MM-finaali, Argentiina-Ranska 4-3 rp. (4-2)

Kello 20.45: Näihin tunnelmiin on hyvä lopettaa tämä liveseuranta. Jalkapallon MM-turnaus on saatu päätökseen! Seuraavan kerran maailmanmestaruudesta pelataan kesällä 2026. Kisaisäntinä toimivat Kanada, USA ja Meksiko.

Kello 20.45: Hetki, jota jalkapalloileva maailma on odottanut. Lionel Messi saa MM-pokaalin käsivarsilleen. Argentiina on maailmanmestari!

Kello 20.40: Argentiinan tähdet saavat kultamitalinsa!

Kello 20.34: Pettynyt Ranskan joukkue tulee hakemaan hopeiset mitalinsa. 

Kello 20.32: Enzo Fernandez valittiin turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Emiliano Martinez on maailman paras maalivahti. Kylian Mbappe voitti maalikuninkuuden kahdeksalla maalillaan.

Turnauksen parhaaksi pelaajaksi palkittiin Lionel Messi.

Kello 20.19: Stadionin valot pimenevät ja palkintojenjakotilaisuus on valmis alkamaan.

Kello 20.15: Argentiinan pelaajat juhlivat tällä hetkellä onnenkyyneleet silmissään mestaruutta yhdessä joukkuetoveriensa ja perheenjäsentensä kanssa. 

Palkintotilaisuutta odotellaan yhä.

Rangaistuspotkukilpailu

Kello 20.00: Olipahan uskomaton MM-finaali, joka tarjosi draamaa koko rahan edestä! Loppujen lopuksi Argentiina oli tänään parempi. Lionel Messin unelma MM-kullasta on toteutunut!

4) ARGENTIINA ON MAAILMANMESTARI! Gonzalo Montiel upottaa pallon varmasti verkkoon ja ratkaisee voiton Argentiinalle.

4) Ranska 2-3! Kolo Muani pitää Ranskan haaveet elossa ampumalla pallon voimalla keskelle maalia! Argentiinalla on kuitenkin maalilla mahdollisuus varmistaa mestaruus.

3) Argentiina 3-1! Leandro Paredes ampuu pallon Hugo Llorisin käsien kautta verkkoon ja Argentiina on nyt todella lähellä maailmanmestaruutta.

3) Argentiina 2-1: Aurelien Tchouameni ampuu vasemmalta ohi! Ranska on joutumassa vaikeuksiin.

2) Argentiina 2-1! Paulo Dybala ampuu keskelle ja pallo viuhuu vain niukasti Llorisin jalkojen ohi verkkoon.

2) 1-1! Emiliano Martinez torjuu Kingsley Comanin laukauksen!

1) Argentiina 1-1! Lionel Messi liruttaa pallon tyynesti verkkoon!

1) Ranska 1-0! Kylian Mbappe upottaa pallon jo kolmannen kerran tänään pilkulta verkkoon!

Ranska aloittaa!

Jatko-ottelu

Jatko-ottelu päättyy! Maailmanmestaruus ratkaistaan rangaistuspotkukilpailussa!

120. min: Kolo Muanilla on erinomainen mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta Emiliano Martinez venaa häikäisevään torjuntaan! 

120. min: Argentiina tekee loppuhetkillä vielä yhden vaihdon. Paulo Dybala tulee kentälle ja Nicolas Tagliafico tulee vaihtoon.

118. min: MAALI! RANSKA 3-3! Kylian Mbappe naulaa pallon verkkoon ja kruunaa hattutemppunsa! Peli on jälleen tasan! Huima finaali käynnissä!

116. min: Rangaistuspotku! Kylian Mbappen laukaus osuu Gonzalo Montielia käteen ja pallo viedään taas pilkulle! Uskomatonta draamaa!

114. min: Leandro Paredes tulee rumasti Ranskan pelaajaa jaloille ja saa keltaisen kortin teostaan.

112. min: Raphael Varane on lopen uupunut. Varane lyyhistyy nurmen pintaan katkonsa jälkeen. Siihen päättyy Varanen ottelu. Ibrahima Konate korvaa väsyneen ranskalaispuolustajan.

108. min: MAALI! ARGENTIINA 3-2! Hugo Lloris torjuu Lautaro Martinezin kovan laukauksen, mutta irtopallo kimpoaa Lionel Messille, joka iskee pallon verkkoon. Argentiina johtaa 3-2! 

107. min: Messi laukoo jälleen vaarallisesti. Hugo Lloris torjuu vedon aivan oikeasta alakulmasta.

Jatko-ottelun ensimmäinen jakso päättyy! 

105. min: Lautaro Martinez on jälleen karkaamassa Ranskan puolustukselta. Upamecano on kuitenkin jälleen estämässä argentiinalaisen aikeet. Erinomaista puolustamista Ranskan topparilta.

105. min: Argentiina petaa upean paikan juuri kentälle tulleelle Lautaro Martinezille. Dayot Upamecano liukuu kuitenkin häikäisevällä tavalla pallon eteen. Jatkotilanteesta Molina tulittaa, mutta Ranska purkaa tilanteen kulmaksi.

102. min: Argentiina tekee tuplavaihdon: Lautaro Martinez ja Leandro Paredes tuovat tuoreita jalkoja kentälle. Julian Alvarez ja Rodrygo de Paul jättävät kentän.

98. min: Kumpikaan joukkue ei selvästikään halua rangaistuspotkukilpailuun ja hakevat aktiivisesti maalia. Toistaiseksi huippupaikkoja ei kuitenkaan ole nähty.

95. min: Ranska vaihtaa: Adrien Rabiot on työnsä tehnyt ja Youssouf Fofana tulee hänen tilalleen.

Jatko-ottelu on käynnissä!

2. puoliaika

Varsinainen peliaika päättyy! Ranska nousi täysin kanveesista tasoihin Kylian Mbappen kahdella salamamaalilla. Luvassa jatko-ottelu. Jos seuraavat 30 minuuttia ei tuota tulosta, luvassa on rangaistuspotkukilpailu.

90+6 min: Lionel Messi laukoo vaarallisesti vasemmalla jalallaan. Hugo Lloris on kudin kanssa vaikeuksissa, mutta onnistuu torjumaan pallon kuitenkin kulmaksi. 

90+4 min: Vaihtopenkillä istuva Olivier Giroud saa keltaisen kortin.

90+3 min: Kylian Mbappe haastaa terävästi ja laukoo. Laukaus muuttaa suuntaa Argentiinan pelaajista ja pallo menee päätyrajasta yli. Ranska luo kulmapotkun jatkotilanteesta erinomaisen maalipaikan, mutta Emiliano Martinez pitää lukemat tasatilanteessa.

90. min: Lisäaikaa annetaan kahdeksan minuuttia!

87. min: Marcus Thuram kaatuu rangaistusalueella ja Ranska vaatii rankkaria. Szymon Marciniak antaa kuitenkin Thuramille keltaisen kortin sukeltamisesta.

84. min: Ranskan pelissä on nyt ihan eri tavalla sähköä. Mbappe keskittää, mutta Kolo Muani ei aivan yllä palloon. Argentiina on nyt pulassa!

82. min: MAALI! RANSKA 2-2! Ei voi olla totta! Kylian Mbappe täräyttää pallon upealla laukauksella verkkoon! Peli on tasan!

80.min: MAALI!  RANSKA 1-2! Kylian Mbappe laukoo pallon rangaistuspotkusta vasempaan alakulmaan! Emiliano Martinez saa käsiään väliin, mutta ei riittävästi. Ranskan kiri on käynnistynyt!

79. min: Rangaistuspotku Ranskalle! Randal Kolo Muani rynnistää ohi Otamendin, joka kaataa ranskalaisen maahan. Pallo viedään 11 metriin.

71. min: Ranska tekee tuplavaihdon: Eduardo Camavinga ja Kingsley Coman tulevat vauhdittamaan Ranskan kiriä. Kentän jättävät Antoine Griezmann ja Theo Hernandez. 

67. min: Ranska on nyt saanut hieman hyökkäyspelistään kiinni. Theo Hernandez lähettää laadukkaan keskityksen, mutta puolustus siivoaa sen kulmaksi. Kulmapotku ei tuota kuitenkaan tulosta.

64. min: Argentiina vaihtaa: Kentältä pois upean pelin pelannut Angel Di Maria ja kentälle Marcos Acuna.

61. min: Mac Allister on karata läpi, mutta Hugo Lloris ehtii liukumaan pallon väljemmille vesille ennen Mac Allisteria.

59. min: Argentiina luo jälleen painetta Ranskan maalille. Messi laukoo oikealla jalallaan, mutta kuti viuhuu ohi. Ranska on edelleen suurissa vaikeuksissa hyökkäyspelinsä kanssa.

49. min: Rodrygo de Paul laukoo tulisesti, mutta Lloris koppaa pallon ongelmitta syliinsä.

Toinen jakso on käynnissä!

1. puoliaika

Ensimmäinen jakso on taputeltu. Argentiina oli huomattavasti parempi joukkue ja Ranska oli todella kohmeessa. Argentiina johtaa Di Marian ja Messin maaleilla 2-0-lukemin.

45+7. min: Ottelun ensimmäinen keltainen kortti on tosi asia, kun Enzo Fernandes rikkoo Randal Kolo Muania.

45. min: Lisäaikaa tulee seitsemän minuuttia.

41. min: Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps reagoi nyt kovalla tavalla. Olivier Giroud ja Ousmane Dembele jättävät kentän jo avausjaksolla. Marcus Thuram ja Randal Kolo Muani tulevat kentälle.

36. min: MAALI! ARGENTIINA 2-0! Ranskan puolustus aukeaa nyt todella helposti. Alistair Mac Allister vapautetaan juoksuun, mutta Alvarez syöttääkin vielä Di Marialle, joka naulaa pallon alakulmaan!

26. min: Ranska saa vapaapotkun lupaavasta paikasta, kun Romero rikkoo Olivier Giroudia. Antoine Griezmann asettuu pallon taakse. Vapaapotkusta ei kuitenkaan seuraa vaaratilannetta.

23. min: MAALI! ARGENTIINA 1-0! Lionel Messi on varma viimeistelyssään ja upottaa pallon oikeaan alakulmaan. Argentiina johtaa 1-0.

21. min: Rangaistuslaukaus! Angel Di Maria ohittaa Ousmane Dembelen vauhdilla ja pelaajien jalat sotkeutuvat. Di Maria nurmen pintaan ja pallo viedään 11 metriin.

17. min: Argentiina riistää jälleen pallon vaarallisesti ja rynnistää vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen. Matala keskitys löytää boksista Angel di Marian, jonka heikomman jalan laukaus viuhuu kuitenkin reilusti yli maalin.

9. min: Hugo Llorisia hoidetaan tovi nurmen pinnassa, kun Argentiinan Cristian Romero hyppää päin Ranskan maalivahtia.

9. min: Argentiina on aloittanut ottelun ihan pirteästi ja saanut painetta Ranskan puolustusalueelle. Ranskalla on selvästi hieman käynnistymisongelmia, eikä joukkue ole vielä päässyt hätyyttelemään Argentiinan puolustusta.

5. min: Ranska on nyt todella huolimaton pallon kanssa ja lyhyen ajan sisään tulee kaksi vaarallista harhasyöttöä. Jälkimmäisen jälkeen Alistair Mac Allister laukoo, mutta kuti leijailee suoraan Hugo Llorisin syliin.

3. min: Argentiina pääsee ensimmäistä kertaa hätyyttelemään Ranskan maalia. Rodrygo de Paul nostaa ovelasti pallon kohti Julian Alvarezia, mutta Alvarez on ehtinyt paitsioon.

Ottelu on käynnissä!

Kello 16.55: Joukkueet ovat saapuneet jo kentälle ja on kansallishymnien aika. Pian mennään!

Kello 16.53: Ranska lähtee otteluun hallitsevana maailmanmestarina. Argentiina pelasi edellisen kerran MM-finaalissa vuonna 2014, jolloin se hävisi Argentiinalle.

Argentiinan edellinen MM-kulta on vuodelta 1986.

Kello 16.51: Eilen ratkaistiin jo pronssimitalien kohtalo. Kroatia voitti Marokon 2-1-lukemin ja pokkasi pronssiset mitalit taskuunsa.

Kello 16.49: Ranska voitti Argentiinan ohella oman lohkonsa. Ainoa tilastotappio tuli lohkovaiheen viimeisessä ottelussa Tunisiaa vastaan.

Neljännesvälierissä Ranska löi Puolan ongelmitta. Puolivälierissä kaatui Englanti tasaisen ja tiukan taistelun jälkeen ja välierissä sensaatiojoukkue Marokko.

Kello 16.41: Argentiinan tie MM-finaaliin on ollut vaiheikas. MM-urakka alkoi katastrofaalisella tavalla, kun Argentiina hävisi Saudi-Arabia. Voitot Meksikosta ja Puolasta siivittivät Argentiinan kuitenkin lohkovoittajana jatkoon.

Neljännesvälierissä Argentiina kaatoi Australian. Puolivälierissä Hollanti kaatui vasta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Välierässä Argentiina marssi Kroatian yli 3-0-lukemin.

Kello 16.32: Finaalissa nähdään MM-kisojen maalitykkien taisto. Lionel Messi ja Kylian Mbappe ovat kumpikin tehneet viisi maalia näissä kisoissa. Olivier Giroud ja Julian Alvarez ovat heiluttaneet maaliverkkoja neljästi. Nelikko miehittää MM-turnauksen maalipörssin neljä kärkisijaa.

Kello 16.28: Suurin valokeila kohdistuu tänään Lionel Messiin. 35-vuotias supertähti jahtaa suurta jalkapallounelmaansa: maailmanmestaruutta.

Messiä on pidetty laajalti yhtenä historian parhaimmista jalkapalloilijoista, mutta MM-kulta supertähdeltä vielä uupuu, mikä on osaltaan himmentänyt Messiä vertailussa muun muassa jo edesmenneeseen maanmieheensä Diego Maradonaan.

Kello 16.21: Ranska sai otteluun erinomaisia uutisia, kun finaalin alla sairastelleet Raphael Varane, Dayot Upamecano ja Adrien Rabiot ovat tervehtyneet ja pelaavat tänään avauskokoonpanossa.

Kello 16.20: Mukavaa sunnuntaita ja tervetuloa liveseurannan pariin! Tänään ratkaistaan, kumpi vie maailmanmestaruuden. Ranska vai Argentiina? Siihen saamme vastauksen tulevien tuntien aikana.


Lue myös:

    Uusimmat