Mainos

Linnut tukkivat lentokoneen moottorin kiidossa

Matkustajat eivät olleet vaarassa, sillä kiitorataa oli jäljellä, vaikka kiihdytys keskeytyikin. Moottorista näkyi kuitenkin leimahdus.

Finnairin Airbus A319 -matkustajakone törmäsi aamulla lintuparveen kesken nousukiihdytyksen Oulun lentokentällä. Lentäjä joutui keskeyttämään lähtökiidon, sillä lintuja meni oikeanpuoleiseen moottoriin. Kone oli lähdössä aamuseitsemältä Oulusta Helsinkiin, ja siinä oli 69 matkustajaa.

Matkustajat eivät Finnairin mukaan joutuneet vaaraan, sillä koneen pyörät eivät olleet vielä irronneet maasta ja kiitorataa oli reilusti jäljellä kiihdytyksen keskeytyessä. Lintujen törmäys kuulosti pamaukselta lentokoneen sisällä. Moottori ei syttynyt palamaan, mutta sieltä näkyi leimahdus.

Linnut olivat ilmeisesti pyitä.

Kello seitsemän lento jouduttiin perumaan. Matkustajat siirrettiin seuraavalle lennolle. Päivän muut lennot Oulusta Helsinkiin ovat aikataulussa.

Pyihin törmänneen koneen moottoriin ei alustavan tutkimuksen mukaan tullut vaurioita. Kone lennetään lisätutkimuksiin Helsinkiin tyhjänä ennen kuin se otetaan taas normaaliin käyttöön.

Lentokentillä valvotaan säännöllisesti lintuja ja muita eläimiä sekä hätistellään niitä tarvittaessa pois. Aidat pitävät yleensä isommat eläimet, kuten hirvet, poissa kentiltä. Finnairin mukaan lintuparvitörmäyksiä sattuu muutamia vuodessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.