Linnunpelätin vai kaunis taideteos? Tältä näyttää moottorisahalla veistetty Melania Trump – muotokuva jakaa mielipiteitä

Yhdysvaltain presidentin puolison Melania Trumpin kotikaupunki Sloveniassa on ikuistanut kuuluisimman entisen asukkaansa patsaaseen. Patsas julkistettiin Slovenian Sevnicassa viime viikolla, ja se on saanut ristiriitaisen vastaanoton.

Luonnollisen kokoinen patsas on veistetty puunrungosta moottorisahalla, ja se edustaa naiivia tyyliä. Irvailijat ovat jo ehättäneet haukkua teosta linnunpelättimeksi.

Patsas on 39-vuotiaan amerikkalaistaiteilija Brad Downeyn suunnittelema, ja sen veisti paikallinen käsityöläinen Ales Zupevc. Teos esittää Melanian heiluttamassa kättään samaan tyyliin kuin hän teki aviomiehensä Donald Trumpin virkaanastujaisissa.

–  Ymmärrän kyllä, miksi teos ei joidenkin mielestä tavoita hänen ulkomuotoaan, Downey myönsi. Hän luonnehti lopputulosta kuitenkin ehdottoman kauniiksi.

Nousu presidentin rouvaksi toi kotikaupunkiin vipinää

Turistit ja toimittajat ovat alkaneet tungeksia aiemmin uneliaassa Sevnicassa sen jälkeen, kun Donald Trumpista tuli Yhdysvaltojen presidentti ja Melania Trumpista maan ensimmäinen nainen.

Yritykset ottavat kiinnostuksesta kaiken irti. Rouva Trumpin elämän aiempiin vaiheisiin voi tutustua kaupungissa kävelykierroksella, ja kaupan on muun muassa Melania-kakkuja, Melania-hunajaa ja jopa Melania-tohveleita.

Arkkitehtuuria opiskeleva 24-vuotias Nika sanoi, että jos patsaan on tarkoitus olla parodiaa, taiteilija on onnistunut.

–  Me täällä Sevnicassa voimme vain nauraa ja puistella päätämme heidän (Trumpien) katastrofaaliselle maineelle.

Roznon kaupungistä kotoisin oleva 66-vuotias Katarina taas piti monumenttia hyvänä ideana.

–  Melania on slovenialainen sankari. Hän on päässyt huipulle Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja