Linnanmäen Panoraama-laite jumittui korkeuksiin – toimitusjohtaja: Laite oli huollossa tällä viikolla

Panorama-laite jumissa korkeuksissa Linnanmäellä 5:00
Panorama-laite jumiutui korkeuksiin Linnanmäellä – MTV Uutiset oli paikalla

Linnanmäen Panoraama-laite jumittui korkeuksiin Helsingissä perjantai-illalla. 

Pelastuslaitos oli paikalla auttamassa ihmisiä laitteesta. Pelastuslaitoksen mukaan laite oli jumissa 20–30 metrin korkeudessa. Pelastuslaitos jouduttiin kutsumaan paikalle, sillä Linnanmäen henkilökunta ei saanut laitetta liikkumaan omin avuin. Laite on noin 50 metriä korkea. 

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo, että laite jumittui kohtaan, joka on noin kaksi metriä korkeimmasta kohdasta. Laite oli siis tulossa alaspäin, kun se jumittui. Kyydissä oli 15 ihmistä ja henkilökunnan jäsen.

– Heihin on oltu koko ajan yhteydessä, ja heillä ei ole ollut mitään hätää. Vaaratilannetta ei ole missään vaiheessa ollut. Tässä vaiheessa en osaa vielä sanoa, mikä vian on aiheuttanut. Pääsemme tutkimaan laitetta paremmin kello 22, kun Linnanmäki sulkeutuu asiakkailta. 

Kaikki laitteeseen jääneet saatiin tuotua maankamaralle iltayhdeksän jälkeen. Kyydissä oli Adlivankin mukaan useita lapsia, jotka pelastettiin ensimmäisenä.

– Laitteen jumiutuminen ei aiheuttanut vaaratilannetta asiakkaille, vaikka lapsista tilanne on varmasti voinut tuntua jännittävältä, Adlivankin sanoo STT:lle.

Laite oli huollossa tällä viikolla

Adlivankinvahvistaa, että Panoraama-laite oli tällä viikolla huollossa ja poissa käytöstä varaosan viivästyneen toimituksen vuoksi. Varaosa saatiin vaihdettua ja laite avattiin taas tänään perjantaina, Adlivankin kertoo.

Vuonna 1987 Sveitsissä valmistettu Panoraama lukeutuu Linnanmäen vanhimpiin laitteisiin, mutta pelkästään sen perusteella laitteen elinkaaresta ei voi vetää johtopäätöksiä, Adlivankin huomauttaa.

– Linnanmäellä ei operoida yhdelläkään laitteella, josta ei ole täyttä varmuutta, että se toimii täydellisesti.

Linnanmäen Panoraama jumiutui myös viime vuonna. Tällöinkin loukkuun jääneet ihmiset pelastettiin nosturilla. Adlivankinin mukaan tuolloin jumiutumisen syy oli eri kuin tällä kertaa, muttei avaa sen enempää viime vuotista jumiutumista. 

Adlivankin kertoo, että ukonilmalla korkeimmat laitteet suljetaan salamavaaran vuoksi, mutta Panoraaman kohdalla ei ole ollut siitä kyse. 

Silminnäkijä Linnanmäellä

Paikalla ollut Kai Pietilä kertoo, että laite jumiutui noin seitsemän aikaan illalla.

– Olimme HipHop-laitteessa, kun ilmoitettiin että se laitetaan seis ukkosuhan takia. Sen jälkeen alkoikin satamaan, ja huomasimme, että Panoraama-laite ei liiku.

Pietilän mukaan järjestyksenvalvojat alkoivat ohjeistaa ihmisiä pois pelastuslaitoksen tieltä. Puoli kahdeksan aikaan nosturi oli jo paikalla, ja pelastajat menneet sisään laitteen ikkunasta.

Hän kertoi ennen iltakahdeksaa, että ensimmäiset ihmiset oli saatu laitteesta maan kamaralle.

Uutista korjattu 21.7. kello 20.17: Linnanmäellä oleva laite kirjoitetaan Panoraama, ei Panorama, kuten jutussa aiemmin luki.

Päivitetty 22.58: Lisätty tieto, että kaikki ihmiset oli saatu maan pinnalle iltayhdeksään mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat