Linda Lampenius: Olen viulisti, en sarjakuvahahmo

Linda Lampenius on nyt otsikoissa Ruotsissa suositun tanssiohjelman takia. Hän itse korostaa olevansa viulisti.

Viulisti Linda Lampenius tanssi viikonvaihteessa Ruotsissakin suositun Let's Dance- eli Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ensimmäisen jakson voittoon. Lampeniuksen ja hänen parinsa Daniel da Silvan upea tanssi päättyi Lampeniuksen spagaatiin.

Lampenius oli iloinen voittoisan tanssinsa jälkeen, mutta harmitteli MTV:n uutisten haastattelussa omakuvaansa Suomessa. Suomessa hänet muistetaan esimerkiksi kyykkyviulusta, vaihtuvista poikaystävistä ja alastonkuvista enemmän kuin vakavasti otettavasta klassisesta musiikista.

- Harmittaa esimerkiksi omien vanhempien puolesta, jotka tietävät, että olen aina soittanut viulua. Suomessa olen jonkinlainen sarjakuvaolento, Lampenius sanoo.

Hän kertoo olevansa Ruotsissa suosittu nimenomaan viulistina. Hän on soittanut monasti muun muassa Ruotsin kuningasperheelle.

- Saan arvostusta viulistina. Koska olen tehnyt isoja kiertueita, moni on kuullut minun soittavan, Lampenius hymyilee.

Lisäksi Lampenius palasi juuri ennen joulua pitkältä ja tiiviiltä Yhdysvaltain-kiertueelta.

Perjantaina Ruotsissa alkaneeseen Let's Dance -ohjelmaan Lampenius osallistui riskillä, sillä hänen nivusensa venähti alkuviikosta ja kivut olivat kovat. Hän joutui saman tien naprapaatin hoitopöydälle - vain kahta päivää ennen h-hetkeä.

Lampenius ja hänen parinsa Daniel Da Silva poseeraavat myös ohjelmaa mainostavissa katumainoksissa, joissa Lampenius taivuttelee tuulikoneen hulmuttaessa hänen hiuksiansa ja pukuansa.

Myös rakkauselämä kukoistaa. Linda on kihloissa ruotsalaisen huippujuristin Martin Cullbergin kanssa, ja pariskunta suunnittelee häitä lähitulevaisuudessa.

Näet Linda Lampeniuksen koko haastattelun MTV3:n 45min-ohjelmassa keskiviikkona 16.1.2008.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat