Mainos

Lilius: Henkeäni on uhattu

Energiayhtiö Fortumin toimitusjohtaja Mikael Lilius kertoo, että hänen henkeään ja perhettään on uhattu optiokohun aikana. Lilius kertoo jopa joutuneensa turvautumaan henkivartijoihin. Lilius piti tunteikkaan tiedotustilaisuuden sen jälkeen kun hän oli ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle.

- Ei ole mukavaa olla tämmöisen myrskyn silmässä. Ymmärrän, että nämä suuret summat luovat paineita ja ne herättävät tunteita. Mutta itse olen ollut näiden sopimusten kohde. En ole koskaan omistajan tai hallituksen kanssa näistä neuvotellut, olen ollut ainoastaan niiden kohde. Ei tunnu mukavalta, kun perhettä on uhattu ja aika ajoin olen joutunut elämään henkivartijan turvin. Silloin on ihan hyvä luopua tästä tehtävästä ja antaa vastuullisten ihmisten kantaa vastuu, mikä heille kuuluu, Lilius totesi.

Tiedotustilaisuudessa Lilius syytti lisäksi valtiota epävakaaksi omistajaksi. Hänen mukaansa valtion tahto on epäselvä ja altis poliittisille suhdanteille.

- Olen tottunut siihen, että omistajat ilmaisevat joko tyytymättömyytensä tai tyytyväisyytensä yrityksen toimintaan ja toimivat sen mukaan. Kun olin Ruotsissa töissä, oli hyvin selkeää että oli joko omistajan tuki tai sitten ei. En ole kokenut että tätä olisi olemassa täällä Suomessa.

Fortumin ympärillä on kuohunut liiallisiksi väitettyjen osakepalkkioiden vuoksi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

KATKERA LILIUS: PERHETTÄNIKIN UHATTIIN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.