Likainen ajo puhutti F1:n eSports-kisan ratkaisuhetkillä: "Et voi tehdä noin"

Formula ykkösten eSports-sarjan pistejohtoaan vankistaneen Brendon Leighin kyseenalaiset liikkeet puhuttivat, kun sarja jatkui keskiviikkona.

Video: Joni Törmälä ajoi toiseksi Belgian osakilpailussa.

Sarjan tämän vuoden toisessa livetapahtumassa kaasuteltiin kolme kisaa, ja brittikuski Leigh voitti niistä kaksi: Ranskan ja Englannin GP:t. Belgian kisassa hän ajoi viidenneksi.

Kohu nousi eritoten Ranskan kisan ratkaisuhetkistä: Leigh osui Toro Rosson tanskalaiskuski Frederik Rasmussenin kanssa, niin että Rasmussen ajautui leveäksi. Leigh sai tilanteesta ensin viiden sekunnin aikarangaistuksen, joka kuitenkin myöhemmin kumottiin valituksen myötä.

Entinen F1-kuski Jolyon Palmer tuomitsi Leighin liikkeet vahvasti.

– Et voi pakottaa kuljettajaa radalta ulos tuohon tyyliin. Minusta Brendon pääsi nyt pälkähästä, Palmer sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan, kumottuun rangaistukseen viitaten.

Kisassa kolmanneksi jäänyt Rasmussen ei peitellyt pettymystään.

– Se oli ilman muuta rangaistuksen paikka. En ole likaisen ajamisen ystävä, tanskalainen ilmoitti.

Leigh: "Välikohtaus ei ollut moitteeton"

Englannissa käydyssä kisassa Leigh ja Rasmussen kävivät jälleen intensiivistä taistelua: Leigh voitti ja Rasmussen sijoittui toiseksi. Leigh heristeli kyseisen kisan jälkeen sormeaan.

– En ollut henkilökohtaisesti tyytyväinen siihen, miten suoriuduin. Minusta välikohtaus "Freddyn" kanssa ei ollut moitteeton, vaan se oli vältettävissä. Olin hiukan harmissani siitä, Leigh sanaili.

Belgian kisan voittoa juhli Leighin tiimikaveri Daniel Bereznay. Rasmussen sijoittui kyseisessä kisassa Berwznayn ja Toro Rosson suomalaiskuski Joni Törmälän jälkeen kolmanneksi, kun taas Leigh oli viides.

Lue myös:

    Uusimmat