Mainos

Liikuntasetelien väärinkäyttö liian helppoa

Verottaja haluaa korvata liikunta- ja kulttuurisetelit sirukorteilla. Syynä on se, että liikuntaseteleitä on liian helppo käyttää väärin.

Tällä hetkellä kuka tahansa voi käyttää toisen henkilön työpaikaltaan saamia seteleitä tai jopa ostaa niitä internetistä.

Verohallituksen ylitarkastaja Merja Hartikka-Simula korostaa, että liikunnan verovapausetu on henkilökohtainen.

- Liikunta- ja kulttuurisetelit on tarkoitettu ainoastaan työsuhteessa olevan henkilön virkistys- ja harrastustoimintaan. Työnantajan intressissä on pitää huolta siitä omasta työntekijästään, ei hänen perheenjäsenistään.

Verottaja toivoo, että sirukortti korvaisi myös lounassetelit, joita voi liikuntaseteleiden tapaan jakaa esimerkiksi perheenjäsenille. Veronkierto lounas- ja liikuntaseteleillä ei ole uusi ilmiö. Hartikka-Simulan mielestä setelien väärinkäyttö on erittäin valitettavaa.

- Tuntuu pahalta kun ajattelee, miten hyvä asia tämä liikunta- ja kulttuuriharrastuksen tukeminen on, jos se nyt tärvääntyy väärinkäyttäjien takia.

Liikuntaseteleitä tuottavat firmat seuraavat seteleiden myyntiä verkossa. Verottajalta siihen ei löydy resursseja. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.