Mainos

Liikemies Carl Danhammer tänään käräjillä – syytetään törkeistä petoksista

Kohuliikemies Carl Danhammerin petosoikeudenkäynti on alkanut Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syytteiden mukaan Danhammer huijasi rahaa kauppias Vesa Keskiseltä ja toiselta, Rovaniemellä asuvalta mieheltä. Syyttäjä vaatii Danhammerille ehdotonta vankeutta törkeistä petoksista. 

Danhammer on aiemmin vaikuttanut perussuomalaisissa kotipaikkakunnallaan Ylöjärvellä. Nykyisin hänellä ei ole poliittisia luottamustoimia.

Joulukuussa 2011 Danhammer erosi Ylöjärven vaalilautakunnasta niiden petosepäilyjen vuoksi, joita nyt käsitellään oikeudessa.

Käräjäoikeus käsittelee tänään rovaniemeläiseen mieheen liittyvää syytettä. Syyttäjän mukaan Danhammer erehdytti miehen luovuttamaan rahaa yhteensä lähes 300 000 euroa useiden vuosien mittaan.

Danhammer kiistää syytteet pääosin. Hänen asianajajansa mukaan rovaniemeläisen miehen maksamat rahat ovat olleet vastikkeellisia kulukorvauksia tai lainoja. Lainojen maksun jälkeen velkakirjat on asianajajan mukaan revitty.  

Syytettä Vesa Keskisen huijaamisesta oikeus käsittelee torstaina. Syyttäjän mukaan Danhammer pyysi Keskiseltä lainaa Ghanasta tuotavan kultaerän tullimaksuihin vuonna 2010. Hän käytti kuitenkin rahat muihin tarkoituksiin.

Tänään käräjäoikeuden on määrä käsitellä kirjallisia todisteita ja kuulla Carl Danhammeria itseään. Todistajien vuoro on torstaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.