Mainos

Liike- ja toimistorakentamisen lupamäärä lähes kaksinkertaistunut

Rakennuslupia myönnettiin maaliskuussa kaikkiaan 3,9 miljoonan kuutiometrin verran, ilmenee Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista. Maaliskuussa myönnettiin lupia 15 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen viime vuoden maaliskuuhun verrattuna. Kaikkiaan niille myönnettiin lupia yli miljoonan kuutiometrin edestä, josta neljä viidesosaa pääkaupunkiseudulla.

Tammi-maaliskuussa koko uudisrakentamiseen lupia myönnettiin runsaan 9 miljoonan kuutiometrin edestä eli 7 prosenttia enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli neljänneksen suurempi kuin tammi-maaliskuussa vuotta aiemmin.

Myös asuntorakentaminen jatkaa kasvua. Kaikkiaan yli 8 500 uutta asuntoa sai rakennusluvan tammi-maaliskuussa, mikä oli 10 prosenttia edellisvuotista enemmän. Rivitalo- ja kerrostaloasuntojen lupamäärät kasvoivat kun taas omakotiasunnoille lupia myönnettiin vähemmän kuin viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

Tilastokeskuksen rakennuslupatilasto perustuu kuntien rakennusvalvontaviranomaisten ilmoituksiin myönnetyistä rakennusluvista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.