Liiga-vuosi päättyi villiin ilotulitukseen – Lappeenrannassa ladottiin toistakymmentä maalia, Tappara sai nokkaan

Katso tästä, miten SaiPan ja Tapparan ilotulitusottelun voittomaalikilpailu ratkesi isäntien eduksi.

SaiPa ja Tappara roiskivat maalipurkin tyhjiin jääkiekon SM-liigan perjantaisessa ottelussa. Kotijoukkue SaiPa juhli Lappeenrannassa lopulta 7–6-voittoa voittomaalikilpailun jälkeen.

Hyökkäykset veivät puolustuksia Lappeenrannassa, ja ottelusta tuli Liiga-kierroksen selvästi maalikkain. Hurjinta nähtävää oli toinen erä, jossa tykitettiin peräti seitsemän osumaa.

Kahden erän jälkeen kasassa oli jo kymmenen osumaa, kun kolmanteen periodiin lähdettiin 5–5-lukemissa.

Kolmannessa erässä kumpikin joukkue kasvatti maalisaldoa osumalla, kun Niko Ojamäki viimeisteli Tapparan 6–5-johtoon ja Hugo Rikkilä iski SaiPan 6–6:een.

Trilleri ei ratkennut vielä jatkoajallakaan, vaikka Tappara pääsi pelaamaan sen aikana ylivoimaa. Voittomaalikilpailu kääntyi sarjan jumbona majailevalle SaiPalle, kun Tapparasta onnistui vain Kristian Tanus ja isännille maalasivat lyöntilaukauksen virittänyt Elmeri Laakso sekä kulttipelaaja Olavi Vauhkonen.

Ojamäki (1+1) oli Tapparan ainoa kahteen tehopisteeseen yltänyt pelaaja. SaiPasta kahden pinnan miehiä olivat Ville Vainikainen (1+1), Antti Kalapudas (1+1), Hugo Rikkilä (1+1), Elmeri Laakso (0+2), Aaron Irving (0+2), Seamus Donohue (0+2).

Katso voittomaalikilpailun ratkaisu ylälaidan videolta. Alla ovat järjestyksessä ottelun osumat varsinaiselta peliajalta.

2–0.

2–1.

2–2.

2–3.

3–3.

3–4.

4–4.

4–5.

5–5.

5–6.

6–6.

Perjantain ottelut olivat viimeisiä SM-liigassa tämän vuoden puolella. Pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina.

SM-liigan perjantain otteluiden lopputulokset:

Jukurit–Ilves 2–5
KalPa–HPK 5–2
Kärpät–Pelicans 2–1
Lukko–JYP 3–2 ja.
SaiPa–Tappara 7–6 vl.
Sport–KooKoo 1–2 vl.
Ässät–TPS 4–3 vl.

Lue myös:

    Uusimmat