Lihaliemen keitto-ohjeet

  • ydinluu ja keittoliha (kaupan valmispaketti, eri tuottajia)
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 5 cm pätkä palsternakkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 mustapippuria
  • 1 oksa timjamia
  • 2 oksaa persiljaa

Laita liha ja luu kattilaan halkaistun sipulin sekä porkkanan kera. Heitä joukkoon laakerinlehdet, mustapippurit, tinjami, persilja sekä 5 cm palsternakkaa ja peitä kylmällä vedellä. Kiehauta ja anna kiehua pari minuuttia, kuori tämän jälkeen pinnalle muodostunut vaahto reikälusikalla ja heitä pois. Anna kiehua taas pari minuuttia ja poista muodostunut vaahto. Laske tämän jälkeen lämpöä ja anna lihojen kiehua rauhassa pari kolme tuntia tai kunnes iso lihapala on aivan murea. Lisää tarvittaessa kylmää vettä, niin että lihat ovat koko ajan peitettyinä.

Kun liha on aivan mureaa, ota kattila liedeltä ja siivilöi liemi talteen. Säästä lihanpala ja heitä luu ja muut mausteet kompostiin. Jos valmistat liemestä keittoa vasta seuraavana päivänä, jäähdytä se ja laita yöksi kylmään. Seuraavana päivänä liemen pinnalle hyytynyt rasva on helppo kuoria pois ja liemi on näin vähärasvaisempi. Muista maustaa suolalla kun käytät lientä! Voit myös halutessasi jatkaa siivilöidyn liemen keittämistä kokoon, näin siitä tulee vahvempi ja tiiviimpi.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lue myös:

    Uusimmat