Lifestyle-guru Katja Presnal paljastaa syksyn sisustustrendit maailmalta

Suomalainen blogisti Katja Presnal tapaa maailmanluokan tähtiä George Clooneysta lähtien, mutta kokee silti olevansa vain tavallinen tyttö Paimiosta.

Vuonna 1997 Katja Presnall matkusti Saksaan vuodeksi opiskelemaan, mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun poika tapasi tytön. Loppu onkin historiaa meille suomalaisille, sillä Katja Presnalista on tullut kymmenen Amerikan vuotensa aikana yksi seuratuimpia suomalaisia.

Pariskunta muutti Amerikkaan ja yrittämisestä kiinnostunut Presnal perusti lastenvaatekaupan nettiin. Tänään Paimiosta kotoisin olevan perheenäidin Skimbaco-blogit ovat supersuosittuja ja kirjoittaja tekee yhteistyötä muun muassa tavaratalojätti Wal-Martin kanssa, tapaa maailmantähtiä ja osallistuu eri tapahtumiin ja juhliin - kuten Oscar-gaalaan.

– Kotoa opitulla, tavallisella suomalaisella asenteella pärjää pitkälle maailmassa. Oscar-gaalassakin näkyy, miten tähdet jännittävät omia suorituksiaan, ihan tavallisia ihmisiä hekin ovat. Ei se maailma loppujen lopuksi niin erilainen ole, hän kertoo.

Lifestyle-guru luottaa sosiaaliseen mediaan markkinoinnissa. Oma blogi ja nettikauppa nousivat menestykseen kovalla työllä ja pienellä määrällä tähtipölyä.

– Asuin Coloradossa silloin ja meillä oli yhteisiä tuttuja Tom Cruisen kanssa. Pari kuukautta myöhemmin hän jo esittelikin Surin lempikenkiä Oprah Show'ssa, jotka olivat lahjoitus minun nettikaupastani.

Presnall kuitenkin muistuttaa, ettei Oprah-show ollut ainoa syy hänen menestykseensä, vaan siihen vaadittiin myös kovaa työtä ja oikeaa asennetta.

– Menestynyt bloggaaja puhuu omalla persoonallisella äänellään, on rehellinen sanomisissaan ja auttaa muita. On hyvä saada ihmisiä taakseen ja verkostoitua.

Ehkä menestynein suomalainen blogaaja aloittaa työskentelyn joka aamu ennen kuutta

Paimio-tuoli on iki-suosikkini

Presnal tuo blogissaan paljon maamme designia esiin, mutta vinkkaa myös meille suomalaisille Amerikan sisustustuulia.

– Turkoosi on tämän vuoden väri. Lisäksi maaläheisyys on edelleen suuri trendi. Lisäksi uusiomateriaalit, kuten bambu ja erilaiset puulajit ovat nyt pinnalla, hän kertoo.

Presnalin mukaan myös 80-luku näkyy nyt sisustuksessa. Lisäksi punainen väri on näkynyt alan messuilla ja tapahtumissa paljon, etenkin yhdistettynä mustaan ja valkoiseen.

Amerikkalaiset ja suomalaiset trendit eivät hänen mukaansa enää eroa toisistaan paljoakaan, mutta kodit näyttävät kuitenkin erilaisilta. Presnal innostui omien sanojensa mukaan Amerikan kotien runsaudesta ja värien paljoudesta muuttaessaan sinne kymmenen vuotta sitten, mutta on nyt palaamassa suomalaisen sisustustyylin kannattajaksi.

– Suomessa luotetaan selkeisiin linjoihin ja yksinkertaisuuteen. Design on kaunista ja laadukasta. Se mitä ei sanota, on aina lupaus paljosta muusta, hän maalailee.

Presnalin kodista löytyvät marimekot ja arabiat, mutta Suomi-designin lempituote on aina ollut selvillä.

– Alvar Aallon Paimio-tuoli on aina ollut suosikkini, olenhan sieltä kotoisin, hän nauraa.

Hannele Järvelä/ MTV3

Kuvat: MTV3/ Marimekko/ Finlayson/ Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja