Mainos

Liberaalista Nemtsovista Venäjän toinen varapääministeri

Venäjän presidentti Boris Jeltsin tarjosi tänään toisen varapääministerin paikkaa Nizhni Novgorodin liberaalina tunnetulle kuvernöörille Boris Nemtsoville, ja Nemtsov hyväksyi tarjouksen. Venäjän ensimmäinen varapääministeri Anatoli Tshubais on nimitetty myös valtiovarainministeriksi, kertoi uutistoimisto Interfax.

Jeltsin oli aiemmin sanonut, että hallitukseen tulee vain yksi tämän viran haltija ja että hän oli jo valinnut virkaan uudistusmielisen Anatoli Tshubaisin.
-Te kaksi nuorta miestä - sinä Nemtsov ja Tshubais - muodostatte tuoreen, nuoren ryhmän hallitukseen, kertoi uutistoimisto Interfax Jeltsinin sanoneen.

Interfaxin mukaan 37-vuotiaan Nemtsovin vastuulle tulevat mm. hallituksen sosiaaliohjelmat sekä keskushallituksen ja alueiden väliset suhteet.

Nemtsov toimii tällä hetkellä Nizhni Novgorodin eli entisen Gorkin alueen kuvernöörinä. Hänestä on syntynyt kuva menestyneenä ja maltillisena uudistajana, ja häntä on jo mainittu pontentiaalisena presidenttiehdokkaana.
(STT-DPA-Reuter)

MTV3:n Moskovan kirjeenvaihtaja Helena Laatio tapasi tänään Boris Jeltsinin Moskovassa. Katso haastattelu tänään Seitsemän ja Yhdeksän Uutisista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.