Li Andersson: Vasemmistoliitto tuomitsee Hampurin väkivallan

6:58

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson tuomitsee Hampurin G20-kokouksen yhteydessä järjestettyjen mielenosoitusten väkivaltaisuudet. Hän sanoo, että väkivaltaisuuksiin ei osallistunut vasemmistoliiton tai vasemmistonuorten jäseniä.

– Oma mielipiteeni ja myös vasemmistoliiton mielipide on, että me emme missään nimessä hyväksy tällaista väkivaltaa, jota siellä on ollut. Olen tuominnut väkivallan varsin selväsanaisesti. On tärkeää, että se tulee kaikille selväksi, Andersson sanoo.

Aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä vieraillut Andersson ei säästellyt sanojaan kritisoidessaan hallituksen sote-uudistuksen valinnanvapauslakiesitystä. Hän kutsui sitä malliksi , joka ”radikaalisti mullistaa suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltoa”. Hänen sanoo useiden tutkijoiden olevan sitä mieltä, että markkina-ajattelu ei sovi sosiaali- ja terveydenhuoltoon.

Sen sijaan sote-palveluiden luominen maakuntahallinnon pohjalle on vasemmistoliiton mielestä hyvä idea. Myös suunniteltu maakuntien määrä eli 18 kelpaa hänen mukaansa vasemmistoliitolle.

Puolue esittelee ”sote-tiekarttansa” tänään aamukymmeneltä Porin SuomiAreenassa.

Vieläkö hallitus saa Anderssonin mielestä valinnavapausesityksestä aikaiseksi siedettävän esityksen? Katso videolta puheenjohtajan terävä vastaus. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja