Li Andersson odottaa lasta – "Olen valtavan onnellinen ja iloinen tästä lahjasta"

Opetusministeri ja vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson odottaa lasta. Ministeri kertoo asiasta sosiaalisessa mediassa.  

Anderssonin mukaan lapsen on määrä syntyä uudenvuoden tienoilla. Ministeri kirjoittaa perhetapahtumasta pitkästi Facebook-sivullaan. 

Anderssonin mukaan lapsen saaminen on niin suuri ilon ja onnen aihe, että sille on vaikea löytää sanoja. 

– Olen valtavan onnellinen ja iloinen tästä lahjasta, ja haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että naisten ei ole pakko valita omien lasten tai oman poliittisen uran välillä. Saa unelmoida, ja omia unelmiaan saa tavoitella, hän kirjoittaa.

Andersson kuvailee tämänhetkistä pestiään opetusministerinä unelmatyöksi. Hänen mukaansa politiikka ei kuitenkaan voi tarkoittaa sitä, että henkilökohtaiset unelmat voisi sivuuttaa.

– Työn ja perhe-elämän yhteensovittaminen ei ole vielä nykypäivänäkään helppoa, ja ajattelen, että nämäkin lasikatot rikkoutuvat vain rikkomalla niitä.

Jatkaa töissä jouluun

Andersson aikoo jatkaa töitään normaalisti joululomiin saakka, mahdollisuuksien mukaan. 

– Ministerin tehtävien hoitaminen äitinä on kuitenkin käytännössä mahdottomuus heti lapsen synnyttämisen jälkeen ja siksi minun tilalleni valitaan toinen henkilö hoitamaan opetusministerin tehtäviä ensi kevään ajaksi.

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokous valitsee Anderssonin mukaan hänelle tuuraajan. Vasemmistoliiton puoluehallitus päättää esityksestään yhteiskokoukselle kokouksessaan 6. syyskuuta.

– Perhevapaalla ollessani aion hoitaa puolueen puheenjohtajuuteen liittyvät tehtävät ja kevään kuntavaalien mediaesiintymiset, hyödyntäen luonnollisesti puolueen muuta puheenjohtajistoa aina kun tarvetta on.

Lue myös:

    Uusimmat