Lewis Hamiltonilta kitkerä syytös Max Verstappenin toiminnasta

Red Bullin Max Verstappen ajoi ylivoimaiseen voittoon Unkarin GP:ssä sunnuntaina. Kisaan paalupaikalta lähtenyt Mercedeksen Lewis Hamilton väitti kisan jälkeen, että Verstappen ajatti hänet leveäksi lähdössä, minkä vuoksi molemmat McLarenit pääsivät hänestä ohi.

Hamilton nappasi lauantaina 104:nnen paalupaikkansa, mutta itse kisan lähdöstä tuli täysi pannukakku. Ensimmäisten mutkien aikana Hamiltonista pääsivät ohi Verstappen sekä McLarenin kaksikko Lando Norris ja Oscar Piastri. Hamiltonilta tuli kisan jälkeen kritiikkiä Verstappenin suuntaan.

– Itse lähtö ei ollut huonoin, mikä minulla on ollut, mutta se ei selvästikään ollut yhtä hyvä kuin Maxilla. Minulla hiukan suti ja Max oli tietenkin sisäpuolella ja ajatti minut leveäksi, minkä jälkeen molemmat McLarenit pääsivät ohi. Ei todellakaan hyvä lähtö, hiukan muistutti vuotta 2015, jolloin putosin ensimmäiseltä sijalta, Hamilton kertoi Sky F1:lle.

Hamiltonilla oli epäonnistuneen lähdön jälkeen vaikeuksia pysyä kärkikolmikon matkassa. Brittikuskin ärtynyttä kommentointia kuultiin useaan otteeseen tiimiradiossa. Hamilton jopa tiedusteli tiimiltää, että olivatko he vähentäneet auton tehoja. 

– Sitten minulla ei vain ollut nopeutta pysyä heidän perässään. Auton tasapaino oli ensimmäisellä stintillä melkoisen kauhea, oli paljon ali- ja yliohjautumista mutkissa. Autosta tuli ajettavampi seuraavilla stinteillä ja viimeinen oli selvästikin parempi. Jos meillä olisi ollut lopun nopeus, niin olisimme kokonaisuudessaan olleet parempia, Hamilton sanoi.

– Meillä on vielä paljon töitä tehtävänä. Olemme kaukana siitä, että voisimme päihittää Red Bullin kisassa. Olemme nyt McLarenin takana, mutta annamme kaikkemme, Hamilton totesi.

Hamilton ajoi lopulta kilpailussa neljänneksi. Hänen tallikaverinsa George Russell ajoi erinomaisen kisan, sillä hän nousi 18. lähtöruudusta peräti kuudenneksi. Kilpailussa Verstappenin jälkeen toiseksi ajoi Norris ja kolmanneksi tiimitoveri Sergio Perez. F1-kausi jatkuu viikon päästä Belgiassa Span radalla, minkä jälkeen luvassa on kesätauko.

Lue myös:

    Uusimmat