Lewis Hamiltonilla yksi toive mestaruuden ratkovaan F1-kisaan – taustalla pelkotila irvokkaasta käänteestä

F1:n kuljettajien maailmanmestaruus ratkeaa tänä viikonloppuna Abu Dhabissa, kauden päätöskilpailussa. Red Bullin Max Verstappen ja Mercedeksen Lewis Hamilton ovat tällä hetkellä tasapisteissä. Verstappenilla on kuitenkin etu puolellaan voitettujen kisojen kautta. Tämä on luonut oman uhkakuvan viimeisen kisan ylle.

Abu Dhabin viikonlopun iso puheenaihe on se, että miten Verstappenin ja Hamiltonin intensiivinen mestaruustaisto päättyy. Kaksikko oli törmäyskurssilla viime viikonloppuna Saudi-Arabiassa, missä nähtiin yksi kauden kaoottisimmista kisoista.

Hamilton oli maalissa ykkönen, minkä myötä hän tasoitti MM-taiston.

Mikäli kumpikaan mestaruustaistossa mukana oleva kuski ei nappaa pisteitä, on Verstappen maailmanmestari. Hän kun on voittanut tällä kaudella yhden kisan enemmän kuin Hamilton.

Asetelma on johtanut pyörittelyyn: yrittääkö Verstappen kilkata Hamiltonin ulos radalta?

Kansainvälinen autoliitto FIA antoi oman varoituksensa viikonlopun alla. FIA muistutti siitä, että se voi vähentää kuljettajilta pisteitä, mikäli nämä syyllistyvät merkittäviin sääntörikkeisiin.

Mercedeksen brittikuskilla Hamiltonilla on yksi toive viimeiseen kisaan.

– Uskon vahvasti, että kaikki ovat tulleet kisaamaan voitosta. Haluan myös uskoa siihen, että kaikki tekevät sen oikealla tavalla, Hamilton totesi, viitaten siihen, että hän toivoo reilua ratkaisua mestaruustaisteluun.

– En edes halua, että joku muunlainen ajatus hiipii pääkoppaan, Hamilton jatkoi.

Hamiltonin mukaan Mercedes saa kovan haasteen Abu Dhabissa. Verstappen voitti viime kauden päätöskisan ennen Mercedeksen Valtteri Bottasta ja Hamiltonia.

– Olemme ottaneet heitä kiinni. Luotan, että edessä on vahva viikonloppu, Hamilton mietti.

Lue myös:

    Uusimmat