Lewis Hamilton selvisi ilman rangaistusta, Red Bull -pomo jyrähti F1-tuomaristolle – "Emme hyväksy tätä"

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei sulata sitä, että Mercedes-tähti Lewis Hamilton selvisi ilman rangaistusta lauantaisesta tutkinnastaan.

Hamilton joutui ennen aika-ajoja tuomariston tutkintaan, kun brittitähden epäiltiin jättäneen tuplakeltaiset liput huomioimatta. Kuulustelun jälkeen tuomaristo kuitenkin ilmoitti, ettei Hamiltonia rangaista.

FIA vetosi ratkaisussaan siihen, että radalle tuomittiin keltaiset liput vahingossa, eikä lippuja pitänyt edes tuoda radalle. Tästä syystä Hamilton pääsi pälkähästä.

Tapaus ei ilahduttanut Red Bullin leiriä lainkaan. Qatarissa Max Verstappen sai vastaavanlaisesta tilanteesta viiden lähtöruudun rangaistuksen. Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko sanoi suorat sanat tuomariston päätöksestä.

– Qatarissa keltaiset olivat sekunnin esillä ja nyt yhtäkkiä tilanne tutkitaankin eri tavalla. Emme hyväksy tätä, Marko jyrisee Racing News 365:n mukaan.

Markon mielestä tilanteessa ei ole mitään epäselvää. Keltaiset liput näkyivät järjestelmässä, joten niitä pitäisi noudattaa myös radalla, oli kyseessä vahinko tai ei.

– Näytöllä oli keltaista, joten myös Mercedes näki sen. Mikä tässä nyt on yhtäkkiä ongelma? Oli hyvin selvää, että sektori oli keltaisella, Marko puhisee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja