Lewis Hamilton ripittää rajuin sanakääntein Unkarin kyseenalaista lakia – "Pelkurimainen"

Formula ykkösten hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton julisti Unkarin gp-viikonlopun alla torstaina, että Unkarin "anti-LGBT+" -lakia ei voi hyväksyä ja laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Lyhenne LGBTQ viittaa eri sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin.

Unkarin nykyhallinnon on katsottu heikentävän seksuaalivähemmistöjen asemaa. Unkari kielsi hiljattain seksuaalivähemmistöistä kertomisen esimerkiksi koulukirjoissa. Asia määriteltiin uudessa laissa. Unkarissa on lain hyväksymisen jälkeen kerrottu homofobisista hyökkäyksistä ja maan LGBTQ-aktivistit ovat kertoneet, kuinka pelko kasvaa koko yhteisössä.

– Tämän viikonlopun gp:n alla haluan tuoda julki tukeni niille, joihin (Unkarin) hallituksen anti-LGBTQ+-laki vaikuttaa. Sitä ei voi hyväksyä, laki on pelkurimainen ja harhaanjohtava. Jokainen ihminen ansaitsee oikeuden olla oma itsensä, riippumatta siitä ketä he rakastavat tai miten identifioivat itsensä, Hamilton kirjoitti Instagram-tilillään.

Unkarin uutta lakia on virallisesti kutsuttu lastensuojelulaiksi. Lakia ovat arvostelleet esimerkiksi muut EU-maat. Unkarin johto lupasi hiljattain, että se järjestää kansanäänestyksen kiistanalaisesta laista. Äänestyksen ajankohtaa ei ole vielä päätetty.

– Kehotan unkarilaisia äänestämään tulevassa kansanäänestyksessä suojellakseen LGBTQ+-yhteisön oikeuksia. He tarvitsevat tukeamme enemmän kuin koskaan aiemmin. Osoittakaa rakkautta ympärillä oleville, koska rakkaus voittaa aina, Hamilton viestitti.

Seitsenkertainen F1-maailmanmestari Hamilton on tullut tunnetuksi toiminnastaan erilaisissa yhteiskunnallisissa liikkeissä, kuten Black Lives Matter -liikkeessä.

Lue myös:

    Uusimmat