Lewis Hamilton hämmästeli kriitikkonsa valintaa F1-tuomaristoon – brittitähti sai nyt vastauksen FIA:lta

Kansainväinen autoliitto FIA puolustaa ratkaisuaan valita kohahduttaneita kommentteja antaneen Vitali Petrovin Portugalin GP:n tuomaristoon.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Portugalin GP suorana 23.-25.10.
Pe: 1. harjoitukset klo 12.55, 2. harjoitukset klo 16.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Portugalin GP klo 15.05, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Petrovin valinta tuomariston kuljettajajäseneksi kohtasi kritiikkiä torstaina. Mercedeksen tähtikuski Lewis Hamilton arvosteli valintaa, koska F1-sarjassa ennen ajanut venäläinen on hänen mielestään vähätellyt Hamiltonin tekoja Black Lives Matter -liikkeen yhteydessä ja kritisoinut muutenkin hänen kannanottojaan. 

– Täällä pitäisi olla ihmisiä, jotka elävät ajassa, ymmärtävät aikaa, jossa elämme, ja ovat herkkiä ympärillämme oleville asioille. En täysin ymmärrä, miksi hän (Petrov) on täällä. Ehkä heillä ei ole muita vaihtoehtoja, Hamilton ihmetteli. 

FIA:n mukaan Petrovin kommentit eivät ole ristiriidassa sen omien sääntöjen kanssa, joten se pitää venäläisen tuomaripaikkaa oikeutettuna. 

– FIA edellyttää tuomariston kuljettajajäseneltä F1-kokemusta, asiantuntevuutta ja halua tehtävään, jotta tämä pystyy hoitamaan tehtävänsä korkeimmalla tasolla, FIA perusteli. 

Lähde: gpfans.com

Lue myös:

    Uusimmat