Mainos

Lentoturmassa ei eloonjääneitä

Egypt Airin eilen Atlanttiin pudoneen matkustajakoneen kaikkien matkustajien ja miehistön jäsenten pelätään menehtyneen. Yhdysvaltain pelastusviranomaiset eivät ole löytäneet putoamisalueelta eloonjääneitä.

Egyptilaiskone putosi mereen Massachusettsin edustalla

Merestä löydettyjen uhrien lukumäärää ei ole kerrottu julkisuuteen. Onnettomuutta tutkivien viranomaisten mukaan mikään lennon aikana ei viitannut ongelmiin, eikä koneesta annettu minkäänlaisia hätäviestejä. Myöskään terrori-iskua ei epäillä. Yhdysvaltain rannikkovartioston ja laivaston etsintäalukset ovat löytäneet putoamisalueelta toistaiseksi vain koneen osia, istuimia ja pelastusliivejä sekä turmassa menehtyneiden ruumiita.

Suuretsintä käynnistettiin varhain eilen Massachussettin osavaltion rannikolla ja etsinnät on keskitetty alueelle, joka on noin sata kilometriä Nantucketin saaresta kaakkoon. Etsinnät hidastuivat illalla pimeän tultua ja samalla toiveet eloonjääneiden löytymisestä hiipuivat.

Los Angelesista New Yorkin kautta Kairoon matkalla olleessa koneessa oli kaikkiaan 199 matkustajaa ja 18 miehistön jäsentä. Egypt Airin lento lähti New Yorkista eilisaamuna hieman jälkeen kahdeksan Suomen aikaa noin puolitoista tuntia aikataulustaan myöhässä. Kone katosi tutkasta noin 40 minuuttia lähdön jälkeen. Egypt Airin mukaan matkustajien joukossa oli egyptiläisiä, sudanilaisia, syyrialaisia sekä amerikkalaisia.

Putoamissyy arvoitus

Onnettomuutta tutkivien viranomaisten mukaan mikään lennon aikana ei viitannut ongelmiin, eikä koneesta annettu minkäänlaisia hätäviestejä. Uusimpien tietojen mukaan kone putosi lentokorkeudestaan, noin kymmenen kilometrin korkeudesta, kahdessa minuutissa. Koneen uskotaan olleen tuolloin tyystin pois lentäjien kontrollista.

Tutkassa näkyi vielä noin puolentoista minuutin ajan putoavia koneen osia, mutta tutkijat eivät suostu vielä sanomaan, viittaako se mahdollisesti koneen räjähtämiseen. Merestä löydetyssä koneen osissa ei ole näkynyt palojälkiä, tällaiset merkit viittaisivat tulipaloon tai räjähdykseen. Viranomaisten mukaan mikään ei toistaiseksi viittaa terrori-iskuun ja turmaa tutkitaan onnettomuutena. Onnettomuusalueelle saapuu tänään laivaston etsintäalus Grapple. Aluksessa on kameroin varustettu pienoissukellusvene hylyn etsintää varten.

Yhtiön kohtalokkain onnettomuus

EgyptAir

Turma on pahin Egypt Airia kohdannut onnettomuus. Vuonna 1976 yhtiön kone putosi laskeutuessaan Bangkokin lentokentälle, jolloin kaikki 55 koneessa ollutta saivat surmansa. Yhtiön koneille on tapahtunut myös lukuisia muita tuhoisia onnettomuuksia ja sen koneita on kaapattu pariin otteeseen. Amerikkalaistilastojen mukaan Egypt Air on listattu kymmenen eniten onnettomuuksiin joutuneen lentoyhtiön joukkoon.

Tämä on neljäs kerta kolmen vuoden aikana, kun Yhdysvaltain itärannikolla etsitään mereen pudonnutta konetta. TWA 800 putosi Long Islandin edustalle kesäkuussa 1996. Swissairin lento 111 putosi Nova Scotian rannikolle viime vuoden syksyllä. Heinäkuussa Marthas Vineyardin edustalta etsittiin John F. Kennedy jr:n kadonnutta pienkonetta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.