Mainos

Lentotukikohta eristetty Turkissa – sisällä 1500 yhdysvaltalaista

Turkin viranomaiset ovat määränneet Incirlikin lentotukikohdan maan eteläosassa eristettäväksi.

Tukikohdasta on myös katkaistu sähköt, kertoo Yhdysvaltain Adanassa oleva konsulaatti.  

Yhdysvallat ja muut liittouman maat käyttävät tukikohtaa taistelussa jihadisteja vastaan Syyriassa.

Tukikohdassa on uutiskanava CNN:n mukaan 1500 amerikkalaista sotilasta ja siviiliä. Siellä on myös Turkin ilmavoimien yksiköitä.  

Mitä Incirlikissä tapahtuu?

Incirlikin tilanne on herättänyt kysymyksiä mediassa.

Muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC pohtii artikkelissaan, mitä Incirlikissä todella tapahtuu. Yleisradioyhtiö ottaa esille uskonoppineen Fetullah Gülenin, jota Turkki syyttää vallankaappausyrityksestä. Gülen asuu Pennsylvaniassa Yhdysvalloissa.

BBC kirjoittaa Turkin pääministeri Binali Yildirimin sanoneen, että yksikään maa, joka seisoo Gülenin rinnalla, "ei ole Turkin ystävä, ja jonka oletetaan olevan sodassa Turkin kanssa".

Uutistoimisto AFP:n mukaan Yhdysvaltojen ulkoministeri John Kerry tiedotti aiemmin, ettei Yhdysvallat ole saanut virallista luovutuspyyntöä turkkilaisesta Gülenistä. 

Kerry sanoo, että Yhdysvallat avustaa Turkkia tutkimaan vallankaappausyritystä. Yhdysvallat myös pyytää Turkkia kertomaan kaikista todisteista, joita sillä on Güleniä vastaan.   

The New York Times kirjoittaa, että Incirlikin eristäminen kuvastaa Turkin halua kontrolloida ilmatilaansa tänään, eikä eristäminen liity maan Isis-politiikkaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.