Mainos

Lentokentän huumekoirien tehtäviä harkitaan uudelleen – onnistuivat löytämään lähinnä makkaroita

Iso-Britannian Manchesterin lentokentällä työskentelevät huumekoirat ovat löytäneet matkustajien laukkuihin kätketyt makkarat ja juustot tehokkaasti, mutta kovat huumeet ovat jääneet havaitsematta, uutisoi The Guardian.

Lentokentän turvallisuutta tarkastelleet viranomaiset kertovat, että lentokentän kuusi huumekoiraa eivät onnistuneet merkkaamaan yhtään vaarallisia huumausaineita salakuljettanutta henkilöä puolen vuoden tarkkailujakson aikana.

Yksi eläintuotteita havaitsemaan koulutettu koira onnistui kuitenkin löytämään pieniä määriä juustoa tai makkaroita, joita lomamatkustajat kuljettivat laukuissaan.

Tarkastajien mukaan kovien huumeiden takavarikointi oli määritelty lentokentän etsintäyksikön tärkeimmäksi tehtäväksi. Laittomia, korkeimman vaarallisuusluokan huumausaineita ei löydetty lainkaan vuoden 2014 marraskuun ja vuoden 2015 kesäkuun välillä.

– Huumekoirien ennaltaehkäisevää vaikutusta on vaikea mitata, mutta takavarikkojen määrä on osoittanut etsintäyksikön toiminnan taloudellisesti kannattamattomaksi. Koirankoppien rakentamiseen ja yksikön toimintakustannuksiin on kulunut yhteensä 1,25 miljoonaa puntaa (noin 1,57 miljoonaa euroa), tarkastajien raportissa kerrotaan.

Koirat auttoivat tullivirkailijoita takavarikoimaan tarkkailujakson aikana yhteensä 46 000 savuketta, 181 kiloa laittomasti maahan tuotua lihaa sekä 28 000 punnan edestä käteistä.

Lentokentän johto on kertonut, että huumekoirien työtehtäviä harkitaan uudelleen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.