Mainos

Lenita Airisto ex-miehestään: Ingvarista jää muistoksi äärimmäinen inhimillisyys

Yllättävä suru-uutinen tavoitti Lenitan perjantai-iltapäivänä vain muutamia tunteja viimeisen keskustelun jälkeen.

RKP:n entinen ministeri ja kansanedustaja Ingvar S. Melin löydettiin kuolleena perjantai-iltapäivänä ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmähuoneesta. 78-vuotiaana menehtyneen Melinin poismeno tuli yllätyksenä entiselle vaimolle Lenita Airistolle, joka oli keskustellut tämän kanssa vain muutamia tunteja aiemmin.

– Juttelin Ingvarin kanssa vielä aamulla kymmenen, puoli yhdentoista aikaan noin tunnin verran. Keskustelimme Ingvarin löytämästä Sunday Heraldin artikkelista, joka kertoi Henry Kissingeristä. Meillä oli Ingvarin kanssa yhteinen harrastus; seurata mitä maailmalla tapahtuu. Ingvar oli löytänyt kyseisen artikkelin eilen eduskunnan kirjastosta ja hän uskoi aiheen kiinnostavan minua. Hän soitti aiheesta minulle jo eilen ja kävin hakemassa hänet eilen eduskunnasta puoli seitsemän aikaan illalla. Sieltä vein hänet Stockmannille ja sovimme, että keskustelemme tänä aamuna aiheesta lisää kun olen lukenut artikkelin,. Kuolema tuli yllätyksenä, koska hän oli aivan normaalissa kunnossa, Lenita kertoo.

Lenita oli naimisissa Ingvar S. Melinin kanssa kymmenen vuoden ajan, vuodesta 1961 vuoteen 1971. Pariskunnan teiden kohdatessa Ingvar työskenteli eduskunnassa tulkkina ja oli samaan aikaan myös Hankenin professorin assistentti. Aloitteleva virkamies ehdotti Lenitalle opiskelua Hankenissa, josta tämä valmistuikin myöhemmin diplomiekonomiksi.

Surun murtama Lenita jaksaa urheasti muistella entistä aviomiestään, jonka kanssa syvä ystävyys jatkui avioeron jälkeenkin.

– Siitä olen onnellinen, että Ingvar lähti viimeiselle matkalleen paikasta, joka oli hänelle niin tärkeä ja rakas. Se oli hänen arvonsa mukainen lähtö, sillä eduskunta merkitsi hänelle niin paljon.

"Jään kaipaamaan keskusteluja"

Lenitan ja Ingvarin avioliitto päättyi neljä vuosikymmentä sitten. Lenitan mukaan suhde perustui aikoinaan vankalle ystävyydelle, joka kesti myös avioeron.

– Toivon myös, että ihmisille jää Ingvarista oikeanlainen muisto. Hän oli äärettömän inhimillinen ihminen. Se oli ensimmäinen asia johon kiinnitin hänessä huomiota aikoinaan ja se piirre säilyi hänessä loppuun saakka.

Lenita jää kaipaamaan Ingvarin poismenon jälkeen kaksikon syvällisiä keskusteluja.

– Sellaisia ihmisiä, joiden kanssa voi käydä merkityksellisiä keskusteluja, ei tapaa elämän aikana kovinkaan paljon. Ingvarin kanssa keskustelimme maailman menosta ja kansainvälisestä taloudesta, joista hän tiesi ja ymmärsi paljon. Nyt kun tällaisia keskusteluja ei voi enää käydä, on maailmassa valtava tyhjiö, Lenita sanoo.

(MTV3-ANN-MARI LEINONEN)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja