Leila Palmu kertoo miehensä viimeisistä hetkistä: "Juhani lähti rauhassa ja levollisena"

Juhani Palmun 80-vuotisjuhlanäyttely kokoaa yhteen taiteilijan teoksia vuodesta 1974 tähän päivään 2:08
Tältä näyttää taiteilija Juhani Palmun uraa kunnioittava taidenäyttely Galleria Palmussa Alahärmässä. Videon on kuvannut Leila Palmu.

Leila Palmu oli lähdössä tänä aamuna tapaamaan Juhani Palmua, mutta sai suru-uutisen puhelimitse.

Taiteilija Juhani Palmu menehtyi 79-vuotiaana Kauhavalla. Leila Palmu tapasi miehensä eilen illalla viimeistä kertaa. Hän oli tänään lähdössä tapaamaan Juhania ystävänsä kanssa, mutta puoli kymmenen jälkeen aamulla hän sai suru-uutisen puhelimitse.

– En ollut Juhanin rinnalla, en halunnut nähdä kuolemaa. Sairaanhoitaja soitti minulle juuri, joka oli hänen rinnallaan loppuun asti. Sairaanhoitaja sanoi Juhanin lähteneen rauhassa ja levollisena, Leila kertoo kyynelehtien.

Leila on aina toivonut ihmettä, mutta juhannuksen aikana toivo alkoi hiipua, kun saattohoidossa olleen Juhanin terveydentila meni huonompaan suuntaan. 

Palmut kertoivat juhannuksena MTV Uutisille, että vaikka kuolema on joka päivä läsnä, ei se silti ole heille olemassa.

– Se tulee yllättäen. Ei siihen oikeastaan osaa sanoa mitään, Juhani kertoo voipuneella äänellä.

Juhani olisi täyttänyt 8. heinäkuuta 80 vuotta, ja silloin oli tarkoitus pitää isot juhlat

– Varmaan ainakin 300 ihmisistä on tulossa, Juhani vihjasi MTV Uutisille elokuussa 2023. 

– Juhani antoi lupauksen, että elää vielä 80-vuotiaaksi. Meillä on iso piha ja iso talo, järjestämme hyvät juhlat. Kokki on jo sovittu, Leila jatkoi tuolloin. 

Yhdessä 20 vuotta

Palmujen piti juhlistaan myös parisuhdettaan, sillä Juhanin syntymäpäivien aattona Leila on kulkenut miehen rinnalla 20 vuoden ajan.

– Oikeastaan olemme tunteneet jo 30 vuotta, mutta vitsailen aina Juhanille, että aina sinulla oli joku vaimo siinä ja sitten, kun tuli hetken vapaus, oli minun vuoroni.

– Olemme antaneet toisillemme valan: kunnes kuolema meidät erottaa ja yhteinen elämä on ollut tapahtumarikasta. Meillä on aina riittänyt kaikkea ja olemme aina keksineet jotain. Se on ollut kahden luovan ihmisen liitto.

Lue myös:

    Uusimmat