Leijoniin liittyy hämmästyttävä fakta – tätä ei kovin usein näe MM-kisoissa

Jääkiekon MM-kisoissa, arvoturnauksessa, pienet marginaalit nostavat päätään erityisesti ratkaisevilla hetkillä. Sitä ajatellen Leijonilla on hyvin pullat uunissa yhdellä tärkeällä osa-alueella.

Niinkin käsittämättömältä kuin se kuulostaa, Leijonille ei ole vieläkään tehty yhtään ylivoimamaalia tässä turnauksessa.

Kahdeksan pelattua ottelua ja alivoimaprosentti täydet 100.

Fakta, mitä ei kovin usein näe MM-kisoissa.

Mutta miten tuollainen on mahdollista, vielä tässä vaiheessa turnausta?

Leijonien alivoimasta vastaava apuvalmentaja Ari-Pekka Selin avaa:

– Yksi iso asia on se, että olemme ottaneet todella vähän jäähyjä (15 x 2 min). Toinen juttu on se, että meillä on erittäin hyviä alivoimapelaajia. He ottavat aina haasteen vastaan ja he ovat valmiita maksamaan hintaa. Ehkä siinä on myös sitä, että meillä on tullut hyvä luottamus meidän alivoiman periaatteisiin. Eli siihen, miten haluamme sitä pelata, Selin käy läpi MTV Urheilulle.

Selin mainitsee alivoiman kohdalla Leijonien videovalmentajan Janne Hietaniemen, joka tekee taustalla kovasti töitä. Hietaniemi käy läpi muun muassa vastustajien ylivoimia ja jakaa tipsejä.

– Tärkeintä on kuitenkin se, että meillä on ollut positiivinen jäähysuhde tässä turnauksessa. Se on auttanut kovasti asiaa, Selin linjaa.

Muista välieräjoukkueista Yhdysvaltojen alivoima on ollut toiseksi parasta (86,21%). Samaan aikaan Kanadan prosentti on vain 79,41.

Leijonat kohtaa lauantain välieeräottelussa USA:n. Kamppailu alkaa kello 14.20.

Lue myös:

    Uusimmat