Leijonien valmennukseen uusi nimi – Peltosella oma roolinsa

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Kari Jalonen ilmoitti maanantain tiedotustilaisuudessa, että Leijonien valmennusryhmä saa Karjala-turnauksesta lähtien lisävoimaa katsomon puolelle.

Jalonen kertoi marraskuun Karjala-turnauksen julkistuksen yhteydessä pitkäaikaisen tutkaparinsa Kai Rautio liittymisestä valmennusryhmään. Rautiota povattiin Jalonen päävalmentajaksi nimittämisen jälkeen yhdeksi apuvalmentajista, mutta rooli selkeytyi vasta nyt.

Leijonat tarvitsi yhden miehen MM-kisoja silmällä pitäen jo pelkästään maantieteellisistä syistä.

– Prahan ja Ostravan välimatka on yli 300 kilometriä. Rautio asuu MM-kisojen aikana Prahassa ja katsoo meille sitä lohkoa. Muuten se käy mahdottomaksi, Jalonen kertoi.

Jalonen johtaa Karjala-turnauksessa peluutusta kahdestaan Lauri Marjamäen kanssa. Vaihtoaitiossa ovat toki myös toinen apuvalmentaja Ville Peltonen, mutta hän saa maajoukkuepestilleen rauhallisemman startin.

– Villen vahvuuksia on tukea ja auttaa pelaajia yksilötasolla. Hänen ei tarvitse heti olla ihan siinä peluutustuiskussa, vaan hän saa katsoa rauhassa ja olla auttamassa pelaajia ja sitä kautta joukkuetta, Jalonen totesi.

Raution kanssa katsomossa pelejä seuraavat joukkuemanageri Jere Lehtinen ja joukkueenjohtaja Kari Savolainen


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja