Leijonien pelaajia verrataan Lasse Vireniin – Tre Kronorin tylytys jatkuu: "Kallispalkkaiset NHL-tähtemme eivät mahtuisi edes SM-liigaan"

Tappio Leijonille Slovakian MM-kisojen puolivälierissä raastaa Ruotsissa vielä pitkään. Aftonbladetin toimittaja Mats Wennerholm antoi lisää rapaa lähtökohtiin nähden heikon turnauksen pelanneelle Ruotsille – ja ruotsalaiselle jääkiekolle laajemminkin. 

Wennerholmin mielestä Ruotsin Jääkiekkoliiton pitäisi järjestää kriisikokous. 20-vuotiaiden maajoukkue tippui puolivälierissä MM-kisoissa Sveitsille, naisten maajoukkue putosi MM-kisojen B-sarjaan ja viimeisimpänä miesten maajoukkueen turnaus tyssäsi puolivälieriin. 

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen välierät 25.5.:

klo 16.15 Venäjä-Suomi C More Sport 1 ja MTV3
klo 20.15 Kanada-Tshekki C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Yksi Ruotsin maajoukkueiden historian synkimmistä kausista on ohi. Ainoa poikkeus oli 18-vuotiaiden MM-kulta, Wennerholm kirjoitti

Wennerholmin mielestä päävalmentaja Rikard Grönborg ei saanut Tre Kronoria missään vaiheessa yhtenäiseksi joukkueeksi.

– Monet kallispalkkaiset tähdet näyttivät siltä, etteivät he pärjäisi edes SM-liigassa, toimittaja tykitti. 

Sen sijaan Leijonissa oli hänen mielestään kunnon vanhaa suomalaista sisua. 

– Suomen joukkue näytti yhtä kestävältä kuin Lasse Viren Münchenin olympiakisoissa 1972, kun hän otti olympiakultaa 5 000 ja 10 000 metrin juoksussa. 

Wennerholmin mielestä on hälyyttävää, että ruotsalaisten tähti on laskussa NHL:ssäkin. Paras ruotsalainen pistemies NHL:n runkosarjassa oli 30. sijoittunut Calgary Flamesin Elias Lindholm

– Suomi on mennyt edelle uskomattomien hyökkääjälahjakkuuksiensa ansiosta. 

Lue myös:

    Uusimmat