Leijonien joukkueelta voimakas reaktio – MM-välierävoitto huipentui Hannes Björnisen temppuun: "Huikea pelimies!"

Jääkiekon MM-kisoissa Leijonat onnistui selvittämään tiensä finaaliin, kun se kaatoi lauantain välieräottelussa Saksan 2–1. Suomen taistelu kruunautui loppuhetkillä Hannes Björnisen heittäytymiseen ja uhrautuvaiseen purkuun. Se aiheutti Leijonien vaihtopenkissä veljellisen, voimakkaan reaktion.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Saksa haki tilanteessa tasoitusmaalia viidellä neljää vastaan. Ennen aloitusta molemmille joukkueille oli tuomittu tasajäähyt – kyseenalaisten vaiheiden jälkeen.

Aloituksen jälkeen Saksa lähti rakentelemaan paikkaa. Leijonien ykkösketjun sentteri Hannes Björninen sai kuitenkin lapansa väliin ja purki kiekon pois alueelta jäätävän heittäytymisen kera.

Se aiheutti Suomen aitiossa soturillisen reaktion, kun koko vaihtopenkki hypähti Björnisen uhrautuvaisen tempun yhteydessä.

– Se oli huikea viimehetkien pelaaminen ”Hannulta”. Ammattimies! Leijonien hyökkääjä Jere Sallinen hehkutti MTV Urheilulle.

– Jos haluamme voittaa, niin tuo on se tyyli, miten pitää pelata. Jokainen voi ottaa mallia, miten Hannu laittaa kroppaa likoon, Sallinen jatkoi.

Björninen oli Leijonien kulmakiviä, kun hän vastasi Suomen 2–0-maalista avauserän loppuhetkillä.

– Tärkeä maali vielä kaupan päälle. Huikea pelimies, Sallinen ylisti Björnistä.

Uhrautuvaisuus ja sitoutuminen olivat Leijonien voiton avainteemoja.

– Kamppailimme kovaa ja puolustimme vahvasti. Käytimme paikat hyväksemme. Hyvä voitto, Sallinen kiteytti.

Lue myös:

    Uusimmat