MTV seuraa: Leijonat jyräsi välieriin – Sveitsin uhkapeli kostautui

MTV Pekingissä: Huomisen parisprintin odotukset ja päivän suomalaiset 7:32

Suomi kohtaa keskiviikkona Sveitsin miesten olympiakiekon puolivälieräottelussa. MTV Urheilu seuraa ottelun tapahtumia hetki hetkeltä tässä artikkelissa. Suomi eteni välieriin 5-1-voitolla.

Suomen maalit tekivät Mikko Lehtonen, Miro Aaltonen, Marko Anttila, Iiro Pakarinen ja Teemu Hartikainen. Harri Säterille Suomen maalilla 33 torjuntaa, joista 14 sveitsiläisten hurjassa päätöserän myllytyksessä. Sveitsin Reto Berralle ja Leonardo Genonille yhteensä 18.

Näin ottelu eteni:

60 minuuttia: Suomi voittaa maalein 5-1 ja etenee välieriin, jossa vastaan asettuu Slovakia.

57 minuuttia: Sveitsin kiri katkeaa lopullisesti kahden minuutin rangaistukseen. Fabrice Herzog istumaan pelin viivyttämisestä ajassa 57.52.

56 minuuttia: MAALI! Teemu Hartikainen laukoo Suomen 5-1-johtoon. Omasta päästä lähtenyt laukaus painuu tyhjään maaliin. Eiköhän tämä ole tässä!

56 minuuttia: Sveitsi jälleen ilman maalivahtia.

55 minuuttia: MAALI! Iiro Pakarinen osuu ajassa 55.28 heti alivoiman päätyttyä. Valtteri Filppula riistää kiekon ja tarjoilee sen tyhjän sveitsiläismaalin eteen. Leijonat 4-1-johtoon.

54 minuuttia: Sveitsillä maali tyhjänä. Kavennusta haetaan kuudella neljää vastaan.

53 minuuttia: Nyt tapahtuu. Marko Anttila karkaa puolittaiseen läpiajoon alivoimalla ja päätyy lämäriratkaisuun. Genoni torjuu.

53 minuuttia: Heti aloituksen jälkeen ikävä tilanne. Tshekkiläinen linjatuomari Daniel Hynek saa Ville Pokan purkukiekon suoraan päähänsä ja lyyhistyy jäähän. Mies kuitenkin jatkaa hetken puhaltelun jälkeen.

53 minuuttia: Jäähy Suomelle ajassa 53.15. Harri Pesonen huitaisee mahallaan maaten sveitsiläiseltä jalat alta. Kaksi minuuttia kampituksesta. Sveitsi saa siirretyn rangaistuksen aikana kovan pyörityksen Suomen maalille, mutta Säteri kestää edelleen.

50 minuuttia: Suomen ylivoima pyörii, mutta tehottomasti. Sveitsi täysilukuinen.

48 minuuttia: Leijonille helpotusta ajassa 48.13. Denis Hollenstein kampittaa Iiro Pakarisen Suomen maalin edustalla ja lähtee kahdeksi minuutiksi rangaistusaitioon. Suomen ensimmäinen ylivoima ottelussa.

47 minuuttia: Sveitsi vyöryy nyt jatkuvasti Suomen maalille, laukauksia satelee joka puolelta. Leijonat on täysin puolustuskannalla. Säteri venynyt 3. erässä jo seitsemään torjuntaan.

42 minuuttia: Nyt tultiin jo lähelle. Denis Malgin saa kiekon Säterin ohi, mutta kova laukaus kilpistyy tolppaan. Heti perään Nättinen puoliksi läpi, mutta Genoni kestää.

41 minuuttia: Sveitsi aloittaa erän hurjalla myllytyksellä, mutta Säteri ja Suomen puolustus kestävät.

3. erä käyntiin.

40 minuuttia: Toiselle erätauolle Suomen johdossa 3-1. Edessä jännä kolmas erä. Sveitsin hurha takaa-ajo näkyy myös erän torjuntaluvuissa. Säterille 11 torjuntaa,  Sveitsin Berra ja Genoni yhteensä 7.

39 minuuttia: Sveitsi vyöryy nyt todella voimalla Suomen maalille maalinsa jälkeen.

37 minuuttia: Sveitsi kaventaa komean ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 37.49. Enzo Corvi löytää neliön keskeltä Anders Ambühlin, joka laukoo vastustamattomasti yläkulmaan.

35 minuuttia: Sveitsin kova paine tuottaa tulosta. Mikko Lehtonen purkaa kiekon omalta alueelta, mutta pahaksi onnekseen suoraan katsomoon. Ottelun ensimmäinen rangaistus pelin viivyttämisestä, Sveitsi ylivoimalle ajassa 35.58.

35 minuuttia: Sveitsi hakee nyt vimmatusti kavennusmaalia, peli pyörii pääasiassa Suomen päädyssä. Leijonat kuitenkin puolustaa tiiviisti, ja Säteri hoitaa loput.

32 minuuttia: Markus Granlund horjahtaa kiekontavoittelutilanteessa ja törmää ikävästi laitaan. Ei kuitenkaan mitään vakavampaa, pieni puhaltelu vaihtopenkillä vain.

30 minuuttia: Ottelun varsinainen peliaika puolivälissä. Leijonilla pullat hyvin uunissa.

28 minuuttia: Säteri jälleen mies paikallaan. Enzo Corvin laukaus lähietäisyydeltä pysähtyy suomalaisen varusteisiin. Etuyläkulma oli hakusessa.

26 minuuttia: Sveitsi näyttää, että sieltäkin löytyy. Harri Säteri venyy loistotorjuntaan Anders Ambühlin ollessa vapaana maalin kulmalla. Peli aaltoilee hienosti.

25 minuuttia: Leijonat järjestää hurjan myllyn Genonin maalille. Kiekko pyörii Sveitsin päädyssä, mutta kylmä kassari kestää. Peli on todella vahvasti suomalaisten näpeissä tällä hetkellä.

23 minuuttia: Samalla Sveitsi vaihtaa maalivahtia. Berra tekee tilaa Leonardo Genonille.

23 minuuttia: MAALI! Marko Anttila iskee Suomen 3-0-johtoon ajassa 23.08. Näppärän rystysyötön tarjoilee Hanne Björninen.

22 minuuttia: Harri Pesonen irvistää vaihtoaitiossa sveitsiläisen kovan töötin jälkeen. Pesonen kaatuu ilkeän näköisesti käsiensä päälle. Pesonen näyttäisi olevan kuitenkin kunnossa.

2. erä käyntiin.

Ensimmäisen erän torjunnat: Harri Säteri 8, Reto Berra 8. Tasaista on tälläkin rintamalla.

20 minuuttia: Suomi johtaa 2-0 avauserän jälkeen. Sveitsi on kuitenkin hyvin pelissä mukana, ja Säteri on saanut venyä pariin kunnon pelastukseen.

19 minuuttia: Suomen nelonen Marko Anttilan johdolla luo avauserän viimeisellä minuutilla vielä hyvän paikan, mutta Berra kestää.

17 minuuttia: Komea nopea hyökkäys Suomelta. Petteri Lindbohm laukoo ja Harri Pesonen on maalilla ohjaamassa. Reto Berra Sveitsin maalilla kestää.

10 minuuttia: MAALI! Mikko Lehtonen laukoo viivasta ja kiekko pomppaa Sveitsin maaliin maalinedusruuhkasta ajassa 10.45. Maali merkitään aluksi Markus Granlundille, vaikka myös Sveitsin Santeri Alatalon maila käy ainakin lähellä kiekkoa. Korjaus: Maali Lehtosen nimiin, syöttäjinä Hietanen ja Manninen.

9 minuuttia: Harri Säteri venyy komeaan torjuntaan Suomen puolustuksen töppäiltyä. Tärkeä pelastus maalinjälkeisessä vaihdossa.

8 minuuttia: MAALI! Miro Aaltonen vie Suomen 1-0-johtoon ajassa 8.37. Joonas Nättiselle ja Niklas Frimanille syöttöpisteet.

6 minuuttia: Sveitsi tulee vahvasti päälle ottelun alussa. Leijonien oma peli ei ole vielä lähtenyt rullaamaan.

1. erä käyntiin.

Klo 10.32: Suomen mahdollinen välierävastus on jo selvillä. Jos Suomi voittaa puolivälierässään Sveitsin, vastaan asettuu aiemmin keskiviikkona USA:n yllättänyt Slovakia.

Klo 10.20: Harri Säteri palaa Leijonien maalille Sveitsi-puolivälieräottelussa. Ruotsia vastaan torjunut Jussi Olkinuora on varamaalivahtina. Suomen kokoonpano puolivälierässä Sveitsiä vastaan: