Mainos

Lehti: USA:n armeija lahjoo Irakin lehtiä

Los Angeles Times -lehden mukaan Yhdysvaltain armeija olisi maksanut irakilaislehdille myönteisistä lehtijutuista.

Yhdysvaltain armeija on maksanut irakilaisille lehdille, jotta ne julkaisisivat positiivisia uutisia sen toimista. Los Angeles Times -lehden verkkosivujen mukaan armeija on käyttänyt välikäsiä, jotka ovat esiintyneet freelance-toimittajina. Todellisuudessa aineisto on ollut peräisin puolustusministeriö Pentagonin propagandaosastolta.

Lehden mukaan jutut on käännetty arabiaksi ja ne on julkaistu bagdadilaisissa sanomalehdissä. Lehdille on myös maksettu julkaisemisesta. Jutuista on saanut sen kuvan, että ne ovat peräisin riippumattomista lähteistä.

Los Angeles Timesin mukaan armeija on myös ostanut yhden lehden ja yhden radioaseman, joita se käyttää amerikkalaismyönteisten viestien välittämiseen.

Pentagon: Haluamme suitsia kapinallisten propagandaa

Pentagonin edustaja myönsi lehden tiedot pääpiirteittäin oikeiksi viestissään uutistoimisto Reutersille.

- Kyseessä on liittouman sotilasoperaatio, jonka tarkoituksena on välittää todellista tietoa Irakissa käynnissä olevista operaatioista. Koska kyseessä on parhaillaan käynnissä oleva operaatio, jolla pyritään suitsimaan kapinallisten välittämää väärää tietoa, en voi kommentoida sitä tarkemmin, perusteli viestin lähettänyt Pentagonin edustaja, everstiluutnantti Barry Johson.

Johson korosti kuitenkin, että kaikki kampanjassa välitettävä tieto pitää ehdottomasti paikkansa. Los Angeles Timesin haastatteleman, nimettömänä pysytelleen toisen puolustusministeriön lähteen mukaan propagandakampanja kuitenkin myös huolestuttaa joitakin Pentagonin virkamiehiä.

- Yritämme luoda demokratiaa Irakiin. Jokaisessa pitämässämme puheessa korostetaan Irakin demokratian periaatteita. Ja samalla kun teemme niin, rikomme itse näitä periaatteita, virkailija totesi.

Puolustusministeri Donald Rumsfeld korosti viimeksi tiistaina vapaan tiedonvälityksen merkitystä Irakin demokratiakehityksessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.