Legenda haluaa Venäjän kostavan Leijonille: "Toivon, että Jumala auttaa meitä"

Leijonien olympiamitalit pähkinänkuoressa 6:30
Toistaiseksi saldona kuusi mitalia. Katso Leijonien olympiamenestys pähkinänkuoressa yläpuolelta löytyvältä videolta.

Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav Tretjak kääntää katseensa yläkerrankin puoleen Suomea vastaan pelattavan Pekingin olympiafinaalin alla.

Maalivahtilegenda ja Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Tretjak pohti Sport-Ekspressille, voidaanko Suomea vastaan käytävää loppuottelua pitää pelinä, jossa Venäjän joukkueen täytyy kostaa Sotshin vuoden 2014 olympialaisten tapahtumat – Leijonat löi tuolloin puolivälierässä ottelun ennakkosuosikin Venäjän nöyryyttävästi maalein 3–1.

Tretjakin vastaus oli, että totta kai voidaan pitää.

– Toivon, että Jumala auttaa meitä, hän sanoi.

Tretjak varoitti Leijonien pelaamisesta.

– Suomalaiset pelaavat puolustaen ja tulevat iskemään meitä vastaan vastahyökkäyksillä. Valmentajamme täytyy luoda selkeä taktiikka pelaajillemme. Suomalaiset pelaavat vain vastahyökkäyksiä, joten on oltava todella varovainen, Tretjak ruoti uutistoimisto RIA Novostin mukaan.

– He houkuttelevat vastustajan alueelleen, he ovat erittäin hyviä puolustuksessa ja heillä on vahva maalivahti. Ja kun he ovat houkutelleet, seuraa vastahyökkäys. Kuinka monta ottelua olemme hävinneet heille näin – meidän on oltava erittäin varovaisia.

Suomen ja Venäjän olympiakomitean joukkueen välinen loppuottelu käynnistyy sunnuntaina kello 6.10. 

Suomi on voittanut toistaiseksi kaikki viisi otteluaan Pekingissä. Venäläisten ainoa tappio on tullut lohkovaiheen ottelussa jatkoajalla Tshekkiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat