Lea Laven täyttää tänään 70 vuotta – näin iskelmätähti on muuttunut

20:58

70 vuotta täyttävä Lea Laven on tehnyt yli 50 vuotta kestäneen uran iskelmälaulajana. 

VIDEO: Lea Laven kertoo muuttuneista elämäntavoistaan sekä muistelee uransa alkutaipaletta

Iskelmälaulaja Lea Laven täyttää tiistaina 19. kesäkuuta 70 vuotta. Laven jätti koulunsa kesken ja lähti Ruotsiin tullakseen laulajaksi. Hän aloitti uransa muusikkona kesällä 1966.

Laulajan läpimurtohittinä pidetään käännösversiota yhdysvaltalaisartisti Cherin kappaleesta Dark Lady. Lavenin versio Tumma nainen julkaistiin vuonna 1974. 

– Cherillä oli levy-yhtiön mielestä samanlainen ääni kuin minulla. Sellainen tummanpuhuva, Laven kertoi MTV:lle vuonna 2015. 

Tummanpuhuvan äänen lisäksi suomalaiseen yleisöön on vedonnut erityisesti kappaleen melankolinen tunnelma. Laven kertoi vuonna 2015, että kun hän saa postia faneiltaan, kirjoitukset koskevat lähes aina Tumma nainen -kappaletta. 

Laven on voittanut urallaan useita palkintoja sekä myynyt levyillään platinaa ja kultaa. Hän on julkaissut uransa aikana 25 albumia. Parhaimmillaan Laven on keikkaillut yli 20 kertaa kuukaudessa.

Laven oli vuonna 2000 osa suurta Leidit lavalla -konserttikiertuetta, johon kuuluivat hänen lisäkseen Katri HelenaPaula Koivuniemi sekä Marion Rung

Elämänsä aikana Laven on ollut naimisissa kolmesti. Laven kertoi vuonna 2017 ettei pidä mahdottomana ajatusta siitä, että löytäisi uuden rakkauden vielä jonain päivänä.

– Se on vähän sellainen lohdullinen tunne, että se on mahdollista. 

Vuonna 2017 Laven kertoi Hyvää elämää -ohjelmassa yrittävänsä elää terveellisesti ja jättäneensä sokerin pois ruokavaliostaan. Hän totesi myös, ettei hän välitä siitä, mitä muut hänen ulkonäöstään ajattelevat. 

– Voin oikein hyvin, enkä näe mitään syytä tässä, olen jo sen verran vanha, että voin itse päättää, miltä näytän.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja